Politică

Anton Antoniadis, susținut de bulgari în cursa pentru Primăria Constanța. Sunt 18 toți

Anton Antoniadis alături de președinta comunității bulgare, care numără, în municipiul Constanța, 18 persoane

Președintele comunității elene „Elpis” Constanța, Anton Antoniadis, candidat al Uniunii Elene din România pentru funcția de primar al Municipiului Constanța, este sprijinit în această cursă electorală de sprijinul comunității bulgare.

Astăzi, 10 septembrie, președintele Asociației etnicilor bulgari Edinstvo din Constanța, Ioana Rădulescu, s-a alăturat proiectului Uniunii Elene din România.

Potrivit celui mai recent recensământ realizat în România, în 2011, în municipiul Constanța comunitatea de bulgari număra 18 persoane. Nu știm câte dintre ele mai trăiesc în prezent și câte au drept de vot.

În România există două localităţi cu majoritate bulgărească: Brestea (83%) și Dudeștii Vechi (66%), unde trăiește 38% din populaţia de etnie bulgară. În afara acestor localităţi, Vinga este un centru însemnat al comuni-tăţii bulgare din Banat (330 persoane, 8,1%). O altă comunitate însemnată se află în județul Dâmbovița (Bălenii-Sârbi, 887 bulgari, 19%).

Ioana Rădulescu a sosit din Bulgaria în România în 1967. A lucrat timp de 38 de ani în Spitalul CFR-Port Constanța.

„Viața orașului seamănă cu viața unui copil care acum începe să meargă! Acest copil trebuie îndrumat, ajutat să meargă pe picioarele lui. Eu așa simt lucrurile. Din perspectiva femeii, a mamei, acest oraș trebuie gospodărit bine. Am văzut și vedem destule critici. Vreau ca toți să participăm la ridicarea orașului Constanța. Legăturile dintre comunitățile noastre sunt vechi și ne leagă minunate proiecte culturale și filantropice și, față de curajul domnului președinte Antoniadis, venim în întâmpinare cu încredere și un sprijin sincer”, a spus aceasta.

Citește și:

Anton Antoniadis, susținut la funcția de primar al Constanței de omul premiat de Rusia. Cum au decis 6 persoane pentru 3.000

Ce a făcut Tudorel Chesoi pentru Constanța

17 persoane vor să fie primarul Constanței

Post navigation

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button