Politică

Alfred Simonis se revoltă după ce Guvernul a atacat la CCR transferul Aeroportului Timişoara la autorităţile locale

Aeroportul din Timișoara

Guvernul Orban a atacat la Curtea Constituțională a României legea promovată de preşedintele PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, prin care acţiunile deţinute de Ministerul Tranporturilor la Aeroportul Internaţional Timişoara sunt transferate la autorităţile locale. Simonis se întreabă ce manevre se află în spatele acestui demers guvernamental.
La Senat, legea iniţiată de Simonis a fost votată şi de parlamentarii PNL de Timiş. În schimb, după ce Guvernul a dat aviz negativ, aleşii liberali timişeni au respins-o în Camera Deputaţilor, for decizional. Cum era de aşteptat, Guvernul a atacat legea la Curtea Constituţională, lucru care l-a revoltat pe iniţiator.
“Aeroportul “Traian Vuia” din Timișoara este ultimul aeroport din țară încă în subordinea ministerului, iar prin acest demers Guvernul întârzie preluarea instituției. Este în același timp o sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara. Parlamentarii PNL de Timiș au votat împotriva transferului, iar acum și Guvernul se poziționează categoric împotrivă. De ce celelalte aeroporturi, Cluj – Suceava – Iași – Oradea – Satu Mare, pot fi la autoritățile locale, iar Timișoara nu?  Oare ce interese se ascund în spatele acestei manevre? Ce interese au combinatorii Vela și Falcă, inițiatorii eșuatei tentative de a pune mâna pe Aeroportul Timișoara și a-l trece sub influența lor? O privatizare în forță, vreo dedicație? Așteptăm cu celeritate decizia CCR. Aeroportul Traian Vuia trebuie să rămână al orașului, indiferent de planurile liberalilor care vor cu orice preț să saboteze Timișoara”, a afirmat Simonis.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Scrie un comentariu

Cele mai citite articoleAdministratie

Temperaturile încep să scadă, iar caloriferele trebuie să redevină calde. Colterm SA anunță că, în vederea pregătirii sezonului de încălzire 2020-2021, începând cu data de 14 septembrie până în 30 septembrie, se vor efectua,

 » Aflați mai multe detalii…

Back to top button