InternaționalPoliticăSocialȘtirile 60m.RO

Der Spiegel: Navalnîi şi-a revenit şi poate vorbi. Paza a fost întărită la spitalul unde este internat

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a făcut progrese în recuperarea sa şi poate vorbi din nou, a informat joi revista Der Spiegel, citată de Reuters. 

Navalnîi este tratat în spitalul Charite din Berlin, după ce luna trecută i s-a făcut rău în timpul unui zbor din Siberia  cu destinaţia Moscova. 

Guvernul german susţine că Navalnîi a fost victima unei tentative de otrăvire cu neurotoxina Noviciok şi a cerut explicaţii Rusiei. Moscova a declarat că nu a văzut vreun indiciu care să arate că opozantul rus, în vârstă de 44 de ani, a fost otrăvit. 

Revista Der Spiegel a scris că protecţia oferită lui Navalnîi a fost întărită, fiind posibil să primească mai mulţi vizitatori, pe măsură ce starea sa se îmbunătăţeşte. 

Der Spiegel şi Bellingcat au informaţii că Navalnîi poate vorbi din nou şi îşi aminteşte detalii despre momentul în care i s-a făcut rău. Ceea ce spune poate fi periculos pentru cei aflaţi în spatele atacului”, scrie publicaţia germană. 

Spitalul unde este tratat Aleksei Navalnîi nu a făcut până acum niciun comentariu cu privire la această informaţie. 

Premierul italian Giuseppe Conte a afirmat joi că preşedintele Vladimir Putin i-a spus că va înfiinţa un comitet pentru a investiga cazul Navalnîi şi „este gata să colaboreze cu autorităţile germane”.

Back to top button