Știrile 60m.RO

Un nou record doborât în echipa națională de fotbal a Spaniei

În etapa a doua a Grupei a IV-a a Diviziei A a Ligii Națiunilor, Spania a învins pe teren propriu naționala Ucrainei cu scorul de 4-0, la pauză 3-0. Lăsând la o parte scorul zdrobitor, naționala Spaniei demonastrandu-și încă o dată forța și valoarea, cu această ocazie a fost doborât și un record vechi de aproape 100 de ani , Ansu Fati devendind, la vârsta de 17 ani și 311 zile, cel mai tânăr marcator din istoria naționalei iberice. Recordul anterior îi aparținea lui Errazquin care a marcat în 1925, la vârsta de 18 ani și 344 de zile.

Anssumane „Ansu” Fati Vieira este un fotbalist profesionist care joacă ca aripă stangă pentru clubul spaniol FC Barcelona. Fati s-a născut în Guineea-Bissau, dar reprezintă Spania la nivel internațional , conform Wikipedia. El a debutat pentru naționala Spaniei în remiza cu Germania de joi.

Ansu Fati ar fi putut să bată și recordul pentru cel mai tânăr debutant, deținut de Angel Zubieta, încă din 1936, însă din cauza pandemiei nu a mai apucat să debuteze pentru naționala Spaniei. 17 ani și 284 de zile este vârsta la care și-a început cariera fostul jucător al lui Bilbao, cu doar 24 de zile mai puțin decât Fati.

Un jucător de urmărit, un nou fenomen din fotbalul mondial.

Sursa foto: news.ro

altfel.md

Alexandru Florian Săraru – profesor, scriitor și antreprenor

Back to top button