Social

Scenariu galben pentru începerea școlii în toate sectoarele din București

Scenariul 2 este scenariul în care se încadrează Bucureștiul în legătură cu reluarea cursurilor. Acesta este anunțul făcut de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Cu doar câteva ore în urmă informarea Ministerului Sănătății era că doar sectoarele 1, 2 și 6 se încadrează în scenariul hibrid-cursuri fizice și și online, prin rotație -, iar 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde-cursuri fizice.

Reamintim că DSP București a anunțat luni că rata de incidență a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, este de 1,12.

„Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a comunicat astăzi, 07.09.2020, rata de incidență a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a cărei valoare este de 1,12. Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul București se încadrează în Scenariul 2” a transmis Inspectoratul Școlar al Municipiului București, printr-un comunicat de presă.

Consiliile de Adminstratie ale școlilor au termen până marți să transmită ISMB și DSP propunerile de scenariu în funcție de infrastructura locală. Acestea vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. Soluționarea va fi primită până la data de 10 septembrie, anunță ISMB.

Sursa foto: www.romaniatv.net

www.digi24.ro

Alexandru Florian Săraru – profesor, scriitor și antreprenor

Back to top button