Procurorul din dosarul Hosu pleacă din DNA. Este nemulțumit de discuțiile privind concluziile puse în dosar
Procurorul Marian Gherman cere Consiliului Superior al Magistraturii să constate încetarea activității iîn cadrul DNA și continuarea la Parchetul Capitalei, potrivit ordinii de zi a ședinței Secției pentru procurori a CSM din 8 septembrie 2020.
Marian Gherman a fost procurorul de caz în dosarul Carpatica în care este judecat polițistul Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu.
Potrivit unor surse judiciare, procurorul a fost nemulțumit de discuțiile din interiorul DNA privind concluziile pe care procurorul de ședință al DNA urma să le pună la ultimul termen al procesului. Potrivit acelorași surse, au existat opinii în cadrul DNA inclusiv în favoarea ideii ca procurorii să ceară achitarea inculpaților din dosar, în condițiile în care probele obținute de SRI pe mandat de siguranță națională (MSN) au fost anulate de instanță ca urmare a deciziilor CCR.
Până la urmă, procurorii DNA au pus concluzii de achitare doar pentru unul dintre inculpați, Ion Sorin Tatu, și au cerut condamnarea celorlați inculpați printre care soțul șefei DIICOT, polițistul Dan Hosu. Vezi detalii aici.
Chiar și așa, procurorul Gherman ar fi fost nemulțumit pentru că DNA a cerut achitarea lui Tatu.
Pe de altă parte, procurorul Gherman era luat în vizor de conducerea DNA după ce a încasat achitare în dosarul Rușanu, au explicat sursele G4Media.ro. Fostul șef al ASF, Dan Radu Rușanu, a fost achitat definitiv după ce a stat câteva luni în arest preventiv ca urmare a unui dosar întocmit de procurorul Marian Gherman.
Procurorul Gherman a activat și la DIICOT București, unde a instrumentat unul dintre dosarele lui Nuțu Cămătaru.
- România se face de râs în întreaga lume: Guvernul Ciucă-Ciolacu nu a fost în stare să repare podul către baza NATO de la CincuLa şase luni de la invadarea Ucrainei de către Putin, eforturile de a consolida regiunea Mării Negre au ridicat semne de întrebare cu privire la motivul pentru care această acţiune nu a fost iniţiată înainte, scrie Bloomberg, într-un comentariu intitulat ”NATO, în cursa pentru a contracara ameninţarea Rusiei, în punctul slab al Europei”, în care …
- Patruşev: Occidentul oscilează între război hibrid şi un conflict deschis cu MoscovaTările occidentale oscilează între un război hibrid şi un conflict armat deschis cu Moscova, consideră secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, citat de EFE şi Interfax. Nikolai Patrușev avertizează asupra unei catastrofe nucleare la Zaporojie „Evenimentele din Ucraina demonstrează că Occidentul încearcă să oscileze la limita între acţiuni hibride şi un conflict armat …
- Alina Mungiu-Pippidi: Și rușii au intrat în recesiune, dar sunt și în tabăra câștigătorilor pentru că ei vând petrol, gaze și din prețurile crescute își finanțează acest războiPreședintele Societății Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, a precizat că sunt trei scenarii privind evoluția războiului dintre Federația Rusă și Ucraina. Politologul a mai spus că sunt semne foarte clare că în acest an nu se va întâmpla nimic decisiv și că niciuna dintre cele două părți nu poate să câștige ceva important. „Prin urmare …
- Legea AUR pentru ajutorul dat la naștere merge mai departe: să ajutăm familiile ce își doresc un copilLegea AUR pentru ajutorul dat la naștere merge mai departe: să ajutăm familiile ce își doresc un copil. România este țara care oferă ajutor la deces. Nu spunem că este rău, noi spunem doar că este bine să ajungă bani și la cei care au curajul să facă copii. AUR a depus un proiect de …
- România, un mare producător de vinuri la nivel mondial a ajuns să importe de trei ori mai mult decât exportăÎncă o dovadă că România e o ţară ce se „hrăneşte cu importuri“. România e al 13-lea cel mai mare producător de vin din lume, dar totuşi importă de trei ori mai mult decât exportă. România produce anual 4-4,5 milioane de hectolitri de vin, valoare ce poziţionează piaţa locală în top 15 cei mai mari …