JUSTIȚIE

Procurorul din dosarul Hosu pleacă din DNA. Este nemulțumit de discuțiile privind concluziile puse în dosar

Procurorul Marian Gherman cere Consiliului Superior al Magistraturii să constate încetarea activității iîn cadrul DNA și continuarea la Parchetul Capitalei, potrivit ordinii de zi a ședinței Secției pentru procurori a CSM din 8 septembrie 2020.

Marian Gherman a fost procurorul de caz în dosarul Carpatica în care este judecat polițistul Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu.

Potrivit unor surse judiciare, procurorul a fost nemulțumit de discuțiile din interiorul DNA privind concluziile pe care procurorul de ședință al DNA urma să le pună la ultimul termen al procesului. Potrivit acelorași surse, au existat opinii în cadrul DNA inclusiv în favoarea ideii ca procurorii să ceară achitarea inculpaților din dosar, în condițiile în care probele obținute de SRI pe mandat de siguranță națională (MSN) au fost anulate de instanță ca urmare a deciziilor CCR.

Până la urmă, procurorii DNA au pus concluzii de achitare doar pentru unul dintre inculpați, Ion Sorin Tatu, și au cerut condamnarea celorlați inculpați printre care soțul șefei DIICOT, polițistul Dan Hosu. Vezi detalii aici.

Chiar și așa, procurorul Gherman ar fi fost nemulțumit pentru că DNA a cerut achitarea lui Tatu.

Pe de altă parte, procurorul Gherman era luat în vizor de conducerea DNA după ce a încasat achitare în dosarul Rușanu, au explicat sursele G4Media.ro. Fostul șef al ASF, Dan Radu Rușanu, a fost achitat definitiv după ce a stat câteva luni în arest preventiv ca urmare a unui dosar întocmit de procurorul Marian Gherman.

Procurorul Gherman a activat și la DIICOT București, unde a instrumentat unul dintre dosarele lui Nuțu Cămătaru. 

Vezi detalii aici.

Back to top button