PoliticăSocialȘtirile 60m.RO

Poliția va face verificări la viza de flotant. Dacă sunt mai mult de două persoane poliția națională va face cercetări

MAI a informat că se vor aplica noi norme pentru obținerea vizei de flotant. Astfel că în cazul în care există mai mult de două cereri înregistrate la aceeași adresă poliția locală va trebui să verifice că persoanele în cauză au locuit cel puțin 15 zile în spațiul respectiv. În acest sens se va face o verificare la locația în cauză.

În cazul în care se constată că numărul de solicitări pentru un spațiu depășește media lunară atunci va trebui informată poliția națională pentru verificări suplimentare.

„Direcția de Evidență a Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a introdus noi măsuri de verificare suplimentară pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reședinței. Acestea au fost transmise și către Serviciile de Evidență a Persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate. Astfel, în toate situațiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reședinței, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară. Declarația va fi consemnată pe cerere, în fața funcționarului de evidență a persoanelor”, a comunicat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Facem precizarea că realizarea de declarații în fals are un caracter penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni și până la 3 ani iar fraudarea alegerilor cu închisoare de la 3 ani la 6 ani.

Ordinul care reglementează noile prevederi a fost transmis deja pe linia ministerului de interne. Scopul acestui ordin este de a limita fraudarea alegerilor locale prin realizarea de mutații fictive.

S-a constatat în ultima perioadă o creștere semnificativă a vizelor de flotant realizate. Există localități la nord de București unde populația a crescut în ultimele luni și cu 20% și cu toate că fenomenul este unul vizibil nici o măsură reală nu a fost implimentată până acum.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button