Politică

Marius Craina, doctorul care candidează la funcția de primar al Timișoarei, despre construcția unui nou spital municipal: „În prima zi de lucru la primărie vom demara acest proiect”

Marius Craina, candidatul Pro România la funcția de primar al Timișoarei, la alegerile din 27 septembrie, a prezentat prioritățile pe care le are în domeniul Sănătății. Cea mai urgentă dintre acestea este construirea unui nou spital municipal, care, în momentul de față este pavilionar – are clădiri și secții „împrăștiate” în tot orașul.
Craina spune că reparațiile care s-au făcut la unele dintre aceste clădiri istorice, unde funcționează secțiile Spitalului Municipal din Timișoara au fost insuficiente. Doctorul care candidează pentru Primăria Timișoara, care a fost ani de zile manager al Spitalului Județean, cel mai mare din vestul țării, spune că trebuie extinse și specialitățile pe care pacienții le găsesc la spitalul municipal. De multe ori pacienții sunt direcționați spre Spitalul Județean Timișoara.
„De foarte multe ori Salvarea oprește la Spitalul Municipal, dar neavând toate specialitățile necesare pacientul este trimis la Spitalul Județean. Este obligatoriu un nou spital municipal. Este obligatoriu ca viitorul spital municipal să fie construit în afara orașului și să cuprindă toate secțiile. Să modificăm structura spitalului, astfel încât sî cuprindă anumite specialități, cum ar fi Neurologia, care sunt acum numai la Spitalul Județean, unde sunt secții sufocate și este foarte greu să gestionăm toate cazurile. În prima zi de lucru la primărie vom demara acest proiect pentru Timișoara. Primul pas este identificarea terenului”, a declarat Marius Craina.
Doctorul care candidează la Primăria Timișoara este convins că toți consilierii vor fi de acord cu construcția unui nou spital municipal în Timișoara.
„Nu spun că este ușor, că se va face extraordinar de repede, dar din prima zi de mandat Sănătatea este pentru noi prioritară și vom face demersuri pentru ca Timișoara să beneficieze cât mai rapid de un nou spital municipal. Sursele de finanțare pot fi asigurate de Primăria Timișoara și din fonduri europene.

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button