Care sunt noile relugi pentru obținerea vizei de flotant
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat luni o serie de măsuri restrictive, care au intrat deja în vigoare, pentru obținerea vizelor de flotant, printre acvestea numărându-se un număr limitat de persoane care pot figura la aceeași adresă și, de asemenea, un număr minim de zile pe lună pe care un solicitant de viză de flotant să le petreacă la locuința secundară.
”În toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor. Solicitantul va declara pe propria răspundere scopul/motivul stabilirii reşedinţei. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor. În practică, la primirea cererilor pentru stabilirea reşedinţei, la nivelul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor se vor efectua următoarele activităţi: 1. Se va verifica în baza de date numărul menţiunilor de reşedinţă valabil înscrise la adresa respectivă; 2. Dacă la adresa respectivă sunt înscrise cel puţin 2 menţiuni de reşedinţă valabile se va proceda la informarea structurii locale a poliţiei naţionale, în vederea efectuării verificărilor în teren, din care să rezulte dacă solicitanţii locuiesc efectiv la adresa declarată. În situaţia în care, din verificările efectuate de către polițiști rezultă faptul că persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarată, cererile lor vor fi respinse”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.
Potrivit acesteia, verificările vor fi dispuse şi în situaţia în care se înregistrează un număr mare de solicitări la aceeaşi adresă.
„Practic, se vor avea în vedere şi cazurile în care cererile s-au depus, succesiv, la intervale relativ scurte de timp, pentru aceeaşi adresă. Prin „număr mare de solicitări” se înţelege un număr care depăşeşte media zilnică, săptămânală sau lunară”, a mai precizat Dajbog.
Purtătoarea de cuvânt a MAI explicat că noile reguli au fost impuse în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie.
Sursa: Agerpres
- Adrian Vasilescu(BNR): Liberalizarea prețurilor la energie a produs inflație și sărăcieLuna iulie a venit cu inflaţia în jos, iar pentru prima dată creşterile la mărfuri alimentare şi la mărfurile nealimentare se aliniază, a declarat, joi, pentru Agerpres, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României. „Sunt câteva idei care merită să fie subliniate, începând cu faptul că, iată, luna care s-a încheiat nu de …
- Viorel Focșa (AUR) acuză PSD de ipocrizie: De ce nu ați negociat înlocuirea lui Virgil Popescu de la Energie când ați intrat la guvernare?Ministerul Energiei a cerut la rectificarea bugetară nu mai puțin de 31 de miliarde de lei privind schema de sprijin din energie. Alocarea acestor fonduri ar duce țara în colaps financiar. Subiectul a fost dezbătut în cadrul emisiunii „România la raport” de la România TV, unde deputatul PSD Radu Cristescu a explicat că ministrul Virgil …
- Mircea Dăneasa: Aviz favorabil pentru proiectul AUR privind acordarea unui tichet de 1000 lei pentru fiecare nou-născutConsiliul Legislativ a avizat favorabil un proiect de lege al partidului AUR privind stimularea natalității. Potrivit inițiativei, statul va acorda, pentru fiecare copil nou-născut pe teritoriul României, un tichet social pe suport fizic, în cuantum de 1000 lei, destinat achiziției de hrană pentru bebeluşi, articole vestimentare, de lenjerie şi de produse dermato-cosmetice. Dacă va fi …
- Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc a călcat în picioare steagul RomânieiCe sfidare mai mare vrei, la adresa legii și a cetățenilor României decât „marele eveniment Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc?! ”80.000 de lei din banii târgumureșenilor aruncați pe fereastră spre acest eveniment de promovare a Ținutului Secuiesc, care nu aduce absolut nimic municipiului Târgu Mureș. Un proiect ilegal care a primit votul majorității UDMR și …
- Gazele s-au scumpit cu peste 70%, iar uleiul cu aproape 52%, într-un anRata anuală a inflaţiei în luna iulie 2022 comparativ cu luna iulie 2021 este 15%, scăzând uşor de la 15,1%, iar comparativ cu decembrie 2021 este 11%, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS). „Preţurile de consum în luna iulie 2022 comparativ cu luna iunie 2022 au crescut cu 0,9%. Rata inflaţiei …