Știrile 60m.RO

Operele lui Constantin Brâncuși vor fi restaurate de experți. Primele intervenții vor fi făcute la „Poarta Sărutului” și „Masa Tăcerii”

O nouă viață pentru Operele lui Brâncuși, de la Târgu Jiu. Lucrările cunoscutului sculptor român vor fi restaurate, iar primele intervenții vor fi făcute la „Poarta Sărutului” și „Masa Tăcerii”. O echipă de experți se va ocupa de curățarea acestor capodopere și vor fi folosite materiale profesionale care nu dăunează mediului.

Prima etapă a restaurării, programată luna aceasta, include intervenții la operele din Parcul Central din Tg Jiu. Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor nu au mai fost curățate în mod profesional de peste șapte ani.

Pentru prima etapă de reabilitare a operelor lui Brâncuși primăria a alocat 30.000 de euro. Ulterior experții-restauratori vor evalua și „Coloana fără Sfârșit” pentru că și aceasta are nevoie de restaurare.

Totodată Centrul „Brâncuși” va semna un contract de monitorizare în timp a operelor cu o firmă de restaurare atestată de Ministerul Culturii. Aceasta va supraveghea starea Ansamblului Monumental de la Târgu Jiu.

Sursa: www.stiriletvr.ro

Back to top button