InternaționalȘtirile 60m.RO

Dirijorul Cristian Măcelaru va susţine primul său concert în calitate de director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei pe 24 septembrie

Cristian Măcelaru va susţine primul său concert în calitate de director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei pe 24 septembrie, la sala Auditorium a Radio France.

Potrivit programului, concertul include compoziții celebre precum Preludiu la după-amiaza unui faun, de Claude Debussy, Simfonia a II-a de Saint-Saëns şi Concertul pentru pian nr.2 de Serghei Rahmaninov, care îl va avea ca solist pe pianistul britanic Benjamin Grosvenor, informează site-ul www.maisondelaradio.fr.

Numirea dirijorului român Cristian Măcelaru în funcţia de director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei a fost devansată cu un an, intrând în vigoare la 1 septembrie 2020.

În noiembrie anul trecut, Cristian Măcelaru a fost numit pentru a-i succeda în 2021 francezului Emmanuel Krivine în fruntea Orchestrei Naţionale a Franţei (ONF), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri simfonice din ţară.

Back to top button