Cel puţin 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial, Mexicul fiind ţara cea mai afectată, potrivit unui raport Amnesty International (AI) publicat joi, relatează AFP.
„Faptul că peste 7.000 de persoane au murit încercând să-i salveze pe alţii reprezintă o criză de o amploare considerabilă”, a declarat Steve Cockburn, şeful programului de Justiţie socială şi economică al Amnesty International, citat într-un comunicat.
Printre aceste decese, cel puţin 1.320 au survenit în Mexic, „cel mai mare număr cunoscut pentru o singură ţară”, notează raportul intitulat „Preţul plătit pentru îngrijiri medicale”.
Un raport precedent al Amnesty International, publicat pe 13 iulie, menţiona 3.000 de victime în rândul angajaţilor în domeniul sănătăţii în întreaga lume. Situaţia se explică prin creşterea numărului de cazuri de infectări cu COVID-19 în mai multe ţări, precum şi printr-o disponibilitate mai mare a informaţiilor.
După Mexic se află Statele Unite (1.077 de decese), Marea Britanie (649), Brazilia (634), Rusia (631), India (573), Africa de Sud (240), Italia (188), Peru (183), Iran (164) şi Egipt (159), potrivit Amnesty.
„Toate cadrele medicale au dreptul să fie în siguranţă la locul de muncă, este scandalos că atât de mulţi oameni plătesc cel mai ridicat preţ”, a adăugat Cockburn.
În opinia sa, numărul declarat al victimelor în domeniul sănătăţii ar putea fi mai mic decât cel real în mai multe ţări, iar faptul că guvernul mexican dispune de o situaţie detaliată ar explica numărul mare declarat în această ţară în comparaţie cu alte state.
La nivel mondial, există 26,1 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus şi peste 865.000 de decese provocate de COVID-19.
Sursa: www.digi24.ro
- Marea Britanie respinge noua „comunitate politică europeană” propusă de Emmanuel Macron și Charles MichelMinistrul britanic de Externe Liz Truss respinge, într-un intervu publicat vineri, o propunere îmbrățișată de președintele francez Emmanuel Macron și de liderul Consiliului European, Charles Michel, ca Londra să adere la o nouă ”comunitate politică europeană”, relatează AFP. ”Eu prefer să mă bazez pe structuri deja existente şi care funcţionează cu succes, fie G7, fie …
- Facultatea de Horticultură strânge semnături pentru ca bujorul să fie declarat Floare NaţionalăFacultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti a lansat un apel pentru strângerea de semnături online în vederea susţinerii unui proiect de lege prin care bujorul să fie declarat Floare Naţională şi Simbol Floral al României. Potrivit unui comunicat al instituţiei de învăţământ, cei interesaţi pot semna petiţia …
- Maia Sandu i-a cerut lui Macron ajutor în confiscarea proprietăților lui Plahotniuc din FranțaPreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a cerut joi seara omologului său francez, Emmanuel Macron, ca Franța să ajute autoritățile din Republica Moldova să poate recupera o parte din bunurile obținute din bani iliciți furați din Republica Moldova, cu referire la bunurile imobiliare pe care oligarhul fugar Vlad Plahotniuc le deține în Franța. „Apreciem cooperarea pentru …
- Grecia: Sorin Oprescu rămâne în pușcărieCurtea de Apel din Atena, care vineri a avut pe rol cazul lui Sorin Oprescu, arestat de autorităţile elene după ce a fugit din România, a respins cererea acestuia de eliberare. Oprescu a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că a depus apel, dar va trebui să mai stea zece zile în penitenciarul din …
- Kuleba: Dorinţa de a „salva obrazul” lui Putin relevă o „boală gravă” de care „suferă” unii lideri din UEDorinţa de a „salva obrazul” dictatorului rus Vladimir Putin reprezintă o „boală gravă” în Europa pe care numai o istorie crudă o poate vindeca, a declarat joi seara ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba în cadrul unui telemaraton, potrivit publicaţiei Liga.net, citată de Agerpres. Potrivit lui Kuleba, unii politicieni şi experţi din Uniunea Europeană, dar …