Cel puţin 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial, arată un raport al Amnesty International
Cel puţin 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial, Mexicul fiind ţara cea mai afectată, potrivit unui raport Amnesty International (AI) publicat joi, relatează AFP.
„Faptul că peste 7.000 de persoane au murit încercând să-i salveze pe alţii reprezintă o criză de o amploare considerabilă”, a declarat Steve Cockburn, şeful programului de Justiţie socială şi economică al Amnesty International, citat într-un comunicat.
Printre aceste decese, cel puţin 1.320 au survenit în Mexic, „cel mai mare număr cunoscut pentru o singură ţară”, notează raportul intitulat „Preţul plătit pentru îngrijiri medicale”.
Un raport precedent al Amnesty International, publicat pe 13 iulie, menţiona 3.000 de victime în rândul angajaţilor în domeniul sănătăţii în întreaga lume. Situaţia se explică prin creşterea numărului de cazuri de infectări cu COVID-19 în mai multe ţări, precum şi printr-o disponibilitate mai mare a informaţiilor.
După Mexic se află Statele Unite (1.077 de decese), Marea Britanie (649), Brazilia (634), Rusia (631), India (573), Africa de Sud (240), Italia (188), Peru (183), Iran (164) şi Egipt (159), potrivit Amnesty.
„Toate cadrele medicale au dreptul să fie în siguranţă la locul de muncă, este scandalos că atât de mulţi oameni plătesc cel mai ridicat preţ”, a adăugat Cockburn.
În opinia sa, numărul declarat al victimelor în domeniul sănătăţii ar putea fi mai mic decât cel real în mai multe ţări, iar faptul că guvernul mexican dispune de o situaţie detaliată ar explica numărul mare declarat în această ţară în comparaţie cu alte state.
La nivel mondial, există 26,1 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus şi peste 865.000 de decese provocate de COVID-19.
Sursa: www.digi24.ro
- Andrei Bădin: Ne bucurăm că „primim” 14 milioane de dolari să fim poligon de încercare, dar plătim miliarde pe fiare vechi americaneFericire mare duminică seară pentru mai toți demnitarii români: Tataia Biden ne-a „dat” 14 milioane de dolari pentru un reactor modular mic care ar urma să fie amplasat undeva în Dâmbovița. Un experiment pe care americanii nu au curajul să îl facă la ei acasă, nimeni nu știe ce riscuri pot apare, așa că suntem mândri că …
- G7 califică drept crimă de război atacul rusesc asupra centrului comercial din KremenciukLiderii G7 au calificat luni drept un „atac abominabil” şi o „crimă de război” bombardamentul rusesc cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 13 persoane, informează marţi AFP preluat de agerpres. „Atacuri fără discernământ la adresa civililor nevinovaţi constituie o crimă de război”, au spus liderii reuniţi în …
- Zelenski: Statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lumePreşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, după atacul cu rachete asupra mallului din Kremenciuk, soldat – conform bilanţului de până acum – cu 12 morţi şi 24 de răniţi, că „statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume”. „(…) toată lumea trebuie să ştie că a cumpăra sau a transporta petrol rusesc, …
- Politicienii săbătoresc parteneriatul cu SUA: Românii tot cu vizePlenul Parlamentului se reuneşte, marţi, de la ora 11,00, într-o şedinţă comună pentru aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA. În ciuda parteneriatului strategic și al relațiilor foarte bune între cele două state, cetățenii români nu pot intra în SUA fără viză, România fiind printre ultimele țări din …
- Ce a reușit Putin să le transmită liderilor G7 prin noul atac asupra Kievului: ”O țintă ratată”Capturarea orașului Severodonețk de către Rusia este „semnificativă din punct de vedere simbolic”, potrivit unui analist de securitate și apărare. „Severodonețk oferă Rusiei partea de nord a Donbasului”, a declarat profesorul Michael Clarke pentru Sky News. El a vorbit și despre importanța luptei din Insula Șerpilor pe care forțele ucrainene încearcă să o recupereze, după …