Știrile 60m.RO

Tot mai multi copii si tineri cu Covid-19! Răspunsul lor imunitar e atât de puternic încât isi distrug propriile ţesuturi | Stirea de Iasi

Tot mai mulţi tineri şi chiar copii, sunt diagnosticați cu infecția cu noul coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că, în cazul adulţilor tineri fără alte afecţiuni, răspunsul imunitar exagerat poate să ducă la deces în doar câteva ore.
Din nefericire creşte şi numărul copiilor bolnavi. Medicii spun însă că infecţiile în rândul celor mici arată, de fapt, infecţiile adulţilor tineri. În județul Vaslui au fost până acum pacinți cu vârste de la câteva luni și până la 14 ani. Se pare că minorii au contactat virusul din colectivitate şi nu au legătură între ei. Din fericire cazurile lor sunt uşoare.
Chiar dacă numărul îmbolnăvirilor a scăzut la 1053 în 24 de ore, în fiecare zi din ultima lună am asistat la decese în rândul tinerilor. Doi dintre ei sunt şi în ultimul bilanţ. Nu aveau alte afecţiuni.
În privinţa Covid-19, Organizaţia Mondială a Sănătății defineşte tinerii drept persoane între 18 şi 50 de ani. Din păcate, în acestă categorie de vârstă, inflamaţia exagerată, ca răspuns la infecţie, poate duce un pacient, în câteva ore, la terapie intensivă.
Dr. Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi: “Răspunsul imunitar e atât de puternic încât distruge propriile ţesuturi. Asta se întâmplă în special la orgsnimele tinere care răspund vulcanic. Am avut decese la 27 de ani şi la 40 de ani, fără nicun fel de comorbiditate, care se produce în câteva zile. De asta noi am spus toată vara că, indiferent de vârstă, trebuie respectate măsurile de protecţie. Tânărul face disfuncţie cardio-respiratorie.”
Deşi nu există niciun test care să aprecieze o posibilă reacţie exagerată a sistemului imunitar în fata infecţiei, medicii le recomandă tinerilor să urmărească prin analize nivelul vitaminei D în sânge.

 » Citești între articolul pe www.StireaDeIasi.RO

Back to top button