Știrile 60m.RO

Au apărut în România cazuri de reinfectare cu COVID-19. Nelu Tătaru: le studiem

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi la Ploiești, că la nivelul țării există „câteva” cazuri de reinfectare cu noul coronavirus, care în acest moment sunt studiate de specialiști.

„Se discută la nivelul grupurilor științifice reinfectări în contextul unor posibile tulpini noi apărute. (…) Sunt câteva cazuri care au fost declarate (în România n.r.), dar în acest moment le studiem”, a spus Tătaru, citat de Agerpres.

Totodată, ministrul a reiterat faptul că România este acum în cea de-a doua fază a primului val pandemic, pe un platou care speră să poată fi menținut în condițiile în care luna septembrie va fi una aglomerată și grea, din cauza începerii anului școlar, a alegerilor, dar și a reîntoarcerii românilor din concedii.

„Suntem în cea de-a doua fază a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper să îl menținem în contextul unei luni septembrie destul de aglomerate și cu o creștere pe care preconizăm sperăm noi mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Ne pregătim pentru o lună destul de grea atât pentru cei care gestionăm (…), cât și pentru cei care vor contribui la menținerea unei stări sau a unei situații pe care să o putem controla”, a mai spus ministrul Sănătății.

Tătaru a efectuat o vizită în județul Prahova, mergând la Serviciul de Ambulanță Județean și la Spitalul Județean de Urgență, în condițiile în care, în ultima perioadă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au atras în repetate rânduri atenția asupra faptului că unitatea este supraaglomerată, personalul insuficient și la fel și aparatura folosită.

Back to top button