InternaționalȘtirile 60m.RO

Turismul din Budapesta va fi grav afectat, 5.000 de ghizi turistici vor rămâne pe drumuri

Hotelurile din Budapesta, care obțin 90% din venituri din turismul extern ar putea să se închidă din nou, după ce guvernul a impus restricții la granițe, iar cei 5000 de ghizi turistici sunt în pericol să își piardă locurile de muncă, scrie site-ul portfolio.hu.

Hotelurile din Budapesta vor trebui să se închidă, deoarece nu vor veni vizitatori străini la Budapesta, a declarat pentru Inforádió Tamás Flesch, președintele Asociației Maghiare a Hotelurilor și Restaurantelor, adăugând că industria hotelieră așteaptă ajutorul guvernului pentru a supraviețui crizei.

Nici ghizii de turism nu stau mai bine, deoarece nu au cui să le mai arate obiectivele turistice. Se estimează că 5.000 de ghizi își pot pierde locul de muncă ca urmare a restricțiilor de călătorie în vigoare de marți. Majoritatea ghizilor de turism sunt antreprenori în cadrul unei scheme de impozitare a IMM (kata), dar nu au fost scutiți de la plata impozitelor așa cum a fost cazul pentru frizeri, coafeze sau șoferi de taxi, iar cei mai mulți dintre aceștia sunt acum fara loc de muncă, spune Éva Caesar, președintele Asociației Ghizilor de Turism din Ungaria.

Back to top button