SocialȘtirile 60m.RO

Spectacol al Operei Naţionale dedicat victimelor COVID-19

Opera Naţională Română Iaşi (ONRI) va organiza, sâmbătă, un spectacol dedicat victimelor COVID-19, la eveniment fiind invitate să participe persoane aflate în prima linie a luptei cu acest virus.

Spectacolul Requiem, de Wolfgang Amadeus Mozart, va fi interpretat, de la ora, 20,00, de artiştii Operei Naţionale Române în curtea interioară a Catedralei Romano-Catolice.

Conducerea muzicală a evenimentului, care va fi realizat cu sprijinul Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, va fi asigurată de Alessandro Cedrone.

Interpretează soprana Diana Bucur, mezzosoprana Maria Miron, tenorul Florin Guzgă şi basul Ivan Dikusar, alături de orchestra şi corul Operei Naţionale Române Iaşi, dirijorul corului fiind Manuel Giugula.

„În semn de recunoştinţă pentru eforturile deosebite depuse de la apariţia pandemiei de coronavirus, la reprezentaţia de sâmbătă au fost invitate să asiste persoane aflate în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2. Requiem-ul in re minor, cântecul de lebădă al lui Mozart, compus în 1791, cu câteva luni înainte de trecerea în eternitate a genialului compozitor austriac, este o comoară muzicală care îşi comemorează pe cei plecaţi la odihna veşnică. De-a lungul istoriei, lucrarea vocal-simfonică care te poartă prin diferite stări, de la tulburare la melancolie şi de la mâhnire la resemnare, şi-a păstrat valoarea incontestabilă, muzica unică ştergând lacrimi şi aducând alinare sufletelor văduvite de persoanele iubite”, spun reprezentanţii ONRI prin intermediul unui comunicat de presă. 

Sursa: Agerpres

Back to top button