Politică

Vasile Dîncu: Noi, PSD, vrem să intrăm la guvernare

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, spune că PSD nu va merge cu o propunere de premier la Cotroceni, în cazul în care guvernul propus de Nicolae Ciucă va pica la votul de învestitură, pentru că este clar că nici social-democrații nu pot forma o majoritate. Mai degrabă, spune liderul PSD, mingea încă este în terenul PNL și ar putea face o majoritate în al 12-lea ceas, dacă își flexibilizează poziția. 

„Deocamdată, suntem în fața unui refuz al PNL și al premierului desemnat în a negocia cu PSD”, a arătat Dîncu.

Liderul social-democrat a confirmat că PSD ar fi vrut să intre cu miniștri în guvernul lui Nicolae Ciucă și susține că Florin Cîțu n-ar fi respins din start ideea, ci doar le-a spus că PNL nu a dat mandat decât pentru guvern minoritar.

Eram dispuși până la urmă să intrăm cu miniștri în acest guvern, dar n-am apucat să discutăm despre acest lucru. N-am discutat nici posturile, așa cum a apărut în mass-media – tot din zona liberală au venit aceste informații, ca să saboteze discuția noastră. Președintele liberal, Florin Cîțu, ne-a spus tot timpul că el nu are mandat decât pentru guvern minoritar, dar că nu refuză ideea unei participări a PSD, doar că n-are mandat în sensul acesta și vrea să-și ducă mandatul până la capăt”, a afirmat Vasile Dîncu.

El a sugerat, pe de altă parte, că președintelui PNL i-ar conveni să nu treacă guvernul Ciucă, pentru că se vrea în continuare premier, ambițiile lui țintind de fapt către Președinție.

„Am avut sentimentul – și nu numai noi, ci și analiștii – că de fapt, premierului îi convine mai degrabă să eșueze această încercare cu un alt premier desemnat decât domnia sa. Știm că în România asta e o mare problemă. Totdeauna președintele partidului trebuie să fie și candidat la președinție, și candidat la funcția de premier. Așa e tradiția la noi și probabil că de asta se ține și dl. Cîțu, încât n-am putut să avansăm deloc această dezbatere”, a arătat Vasile Dîncu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button