Știrile 60m.RO

Prin Ghiseul.ro se vor putea face plăți pentru pașapoarte, permise auto sau înmatriculări

Autoritatea pentru Digitalizarea României informează că prin Ghiseul.ro vor putea fi achitate și plățile pentru pașapoarte, permise de conducere, certificate de înmatriculare și autorizații provizorii, potrivit unei Hotărâri de Guvern.

Astfel, contravaloarea pașaportului, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare și a autorizației de circulație provizorie pot fi achitate online și fără comisioane.

„Cu 2 săptămâni în urmă, ghiseul.ro dobândea capacitatea de a procesa toate plățile pentru serviciile comunitare de utilitate publică. Peste 10 noi categorii de plăți au fost adăugate în platformă. Astăzi, am adus mai aproape de cetățeni o serie de servicii publice foarte importante și foarte solicitate. Prin interconectarea sistemelor Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Generală de Pașapoarte și Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor – cu sistemul informatic al Companiei Naționale „Imprimeria Națională” S.A. și al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, vor fi considerabil reduse procedurile necesare pentru eliberarea acestor documente, iar cetățenii vor scăpa de hârtiile prin care fac dovada plăților și de drumurile inutile între instituții”, a declarat Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Sursa: www.capital.ro

Back to top button