Știrile 60m.RO

Afacerea de mare corupție, Iohannis-Schmidt: Șeful Poliției Române, amenințări voalate la adresa liderilor de sindicat care au acuzat trucarea licitației

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, i-a atacat dur pe liderii sindicatului Europol, care au reclamat presupusa trucare a licitației pentru BMW-uri, spunând că aceștia au vrut să ”intimideze” polițiștii și le-a cerut să nu uite că au depus un jurământ.

”E regretabil că anumiți lideri sindicali, prin lansarea unor acuzații nefondate, încearcă și într-o oarcare măsură au reușit să ducă poliția într-o zonă de neîncredere publică, ceea ce este inacceptabil. Le reamintesc că au depus un jurământ de credință față de țară și față de cetățenii României”, a spus luni Benone Matei, șeful Inspectoratului General al Poliției Române, într-o declarație de presă.

”Vă asigur că nu ne vom lăsa intimidați de încercările de intimidare, tot mai frecvente”, a mai spus Benone Matei.

Întrebat de reporterul G4Media la ce încercări de intimidare se referă, șeful Poliției Române a spus că e vorba despre acuzațiile aduse de ”colegi sindicaliști”, care ar avea un efect nociv asupra angajaților de la departamentul de aciziții.

”Colegii de la departamentele de achiziții, dacă facem presiune constantă pe ei, nu îi mai putem păstra. Ei nu își mai doresc să fie subiectul unor elemente de intimidare. Există tendința de a transmite mesaje care induc disconfort din partea colegilor”, a spus șeful Poliției Române.

„Este clar că speculaţiile din spaţiul public ale unor reprezentanţi sindicali sunt total nefondate şi aduse în discuţie cu rea-credinţă, astfel încât să aducă grave prejudicii de imagine instituţiei şi menite să ştirbească din încrederea cetăţenilor în Poliţia Română”, a mai spus Benone Matei, citat de Agerpres.

„La fiecare achiziţie pe care a făcut-o Poliţia Română, fie ca vorbim de maşini, de armament, au existat contestatari care au aruncat în spaţiul public informaţii false sau trunchiate, suspiciuni şi teorii ale conspiraţiei. De fiecare dată s-a dovedit contrariul acestor speculaţii, demonstrându-se legalitatea acestor achiziţii. Astăzi au fost în discuţie maşinile BMW. Dacă licitaţia era câştigată de un alt producător, cu certitudine erau aceleaşi voci care criticau achiziţia respectivă”, a mai spus Benone Matei.

„Vă asigur că nu ne vom lăsa intimidaţi de încercările de discreditare, din păcate, din ce în ce mai frecvente, dintr-un singur motiv: siguranţa cetăţenilor şi îndeplinirea misiunilor noastre legale nu sunt facultative pentru Poliţia Română”, a precizat Matei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button