Politică

PMP Timiș cere explicații la nivel guvernamental pentru posibilul dezastru ecologic de la Ghizela (P)

În urma investigației jurnaliștilor de la site-ul Recorder.ro care a dovedit un posibil dezastrul ecologic de la deponeul ecologic de la Ghizela, PMP Timiș cere explicații la nivel guvernamental și cere o amplă anchetă făcută de instituții centrale care să fie deasupra intereselor transpartinice locale, interese PNL-PSD, care au permis ca râul Timiș să fie poluat intenționat cu scurgeri de la gunoaiele întregului județ.

“În calitate de președinte PMP Timiș și viitor președinte al Consiliul Județean Timiș, i-am cerut Ministrului Secretar de Stat Alexandru Mutruc să se implice și să cerceteze la nivel guvernamental cum a fost posibil ca în mod repetat levigatul de la gunoaiele județului Timiș să ajungă în râul Timiș. Acest posibil dezastru ecologic dovedește evident interesele transpartinice care leagă la nivel județean și local PSD de PNL: depozitul de deșeuri de la Ghizela este gestionat de Consiliul Județean Timiș, sub conducerea pesedistă a (încă) președintelui CJT Călin Dobra și este administrat de compania RETIM, al cărui acționar, în proporție de 50%, este Consiliul Local Timișoara, sub coordonarea liberală a (încă) primarului Timișoarei, Nicolae Robu. De ce dovezi mai este nevoie ca toată lumea să vadă că atât la Consiliul Județean cât și la Primărie este nevoie de oameni noi, oameni de acțiune cum suntem noi cei de la PMP Timiș?”, a spus Cornel Sămărtinean.

Ministrul Secretar de Stat Alexandru Mutruc a purtat discuții cu Stana Iulian, Ministrul Secretar de Stat de la Ministerul Mediului Apelor.  “L-am rugat pe colegul din Guvern să ne ajute ca o echipă de la Ministerul Mediului să investigheze urgent poluarea de la Ghizela. Este evident că situația de la Ghizela este tolerată de mult timp de interese locale PSD-PNL. De aceea am stabilit cu responsabilii de la Ministerul Mediului ca ancheta în acest caz să fie preluată de de comisarii Gărzii de Mediu de la nivel central,

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button