InternaționalȘtirile 60m.RO

Cel mai mare sindicat din Germania propune săptâmâna de lucru de 4 zile pentru a contrabalansa efectele pandemiei

La 34.2 ore, Germania are deja una dintre cele mai scurte săptămâni de lucru din Europe. Dar, sunt voci care susțin că poate fi mai scurtă de atât. IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania, a venit cu propunerea de a reduce săptâmâna de lucru la patru zile pentru a contrabalansa presiunea la care este supusă economia germană în contextul pandemiei, scrie WeForum.

Dacă săptămâna de lucru de patru zile va fi introdusă în Germania, mai puțin muncitori din industria auto ar fi disponibilizați. Ministrul german de resort este deschis la această posibilitate, însă mai sunt voci care se opun.

Mare parte din forța de muncă a gulerelor albastre lucrează în industria auto, care trebuie să răspundă provocării privind tranziția la motorul eletrice. Reducerea orele de lucru ar putea fi un mod de a păstra muncitorii pregătiți și a reține expertiza necesară pentru a răspunde acestei tranziții susține IG Metall.

Hubertus Heil, ministrul german al muncii nu se opune acestei idei. Dacă firmele susțin această schimbare, venitul pe oră ar putea fi crescut astfel încât angajații să nu fie afectați financiari de reducerea orelor de lucru.

Back to top button