Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Propaganda lui Dodon: 24 august, „ziua eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă”

Președintele Rep. Moldova, Igor Dodon, a participat luni la ceremonia de transmitere către Muzeul militar a 150 de tub-cartușe de calibru 14,5 cu pământ prelevat de la mormintele și memorialele ostașilor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial, din circa 160 de localități ale Rep. Moldova.

Evenimentul a avut loc la Centrul de Cultură şi Istorie Militară, iar acțiunea face parte din Planul național de acțiuni consacrate celei de-a 75-a Aniversări a „Zilei Victoriei”, potrivit șefului statului.

„Este semnificativ și faptul că această acțiune se desfășoară în ziua în care marcăm 76 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Prin organizarea unor asemenea evenimente sunt păstrate în memorie faptele de vitejie ale ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă cu 75 de ani în urmă”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Pe 23 august se împlinesc 81 de ani de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop şi a Protocolului adiţional secret care a declanșat cel de-al Doilea Război Mondial. 24 august 1944 este ziua în care trupele sovietice au cucerit oraşul Chişinău și au preluat controlul asupra întregului teritoriu dintre Prut și Nistru. Această zi era considerată de propaganda sovietică ca „ziua eliberării Moldovei de sub cotropitorii fascişti germano-români”.

Back to top button