InternaționalȘtirile 60m.RO

ONU: Atentatele teroriste, reduse din cauza pandemiei în zonele neafectate de un conflict

Riscul de atentate în ţările pacificate s-a redus de la începutul anului, probabil ca efect al restricţiilor de mişcare impuse de pandemie, dar strategia grupării Stat Islamic (SI) pare să fi rămas neschimbată, a afirmat un responsabil din cadrul ONU, transmite AFP și Agerpres.

„În zonele de conflict, ameninţarea a crescut, aşa cum o demonstrează regruparea şi intensificarea activităţilor SI în Irak şi Siria”, a declarat luni, în faţa Consiliul de Securitate al ONU, Vladimir Voronkov, subsecretar general pentru contraterorism.

„În zonele neafectate de un conflict, ameninţarea pare redusă. Măsurile de limitare a propagării COVID-19, precum izolarea şi restricţiile de mişcare, par să fi diminuat riscul de atentate teroriste în multe ţări”, a adăugat Voronkov.

Reamintim că Executivul European a prezentat în acest an o nouă abordare cuprinzătoare pentru a consolida în continuare lupta Uniunii Europene împotriva spălării banilor șia finanțării terorismului.

Planul de acțiune pentru o politică amplă a UE în materie de prevenire a spălării banilor și a finanțării terorismului

Planul de acțiune prezentat joi se bazează pe șase piloni, fiecare dintre aceștia fiind menit să îmbunătățească lupta globală a UE împotriva spălării banilor și a finanțării terorismului și să consolideze rolul global al UE în acest domeniu.

Împreună, acești șase piloni vor asigura o mai bună armonizare și, prin urmare, o mai mare eficacitate a normelor UE. Normele vor fi mai bine supravegheate și va exista o mai bună coordonare între autoritățile statelor membre.

Sursa: www.agerpres.ro

Back to top button