Știrile 60m.RO

Drept la replică: BJ USR PLUS a scris în titlu că Daniela Dolha candidează la Turda nu la Câmpia Turzii

O greșeală a Biroului Județean USR PLUS Cluj făcută la întocmirea dosarului Danielei Dolha, pentru candidatura la Primăria Municipiului Câmpia Turzii, a produs în mass-media din ṭară o adevărată avalanṣă de articole care o prezintă ca fiind o „naivă” ce nici măcar nu ṣtie pentru ce oraṣ candidează.
Astfel, pe prima filă a dosarului, BJ USR PLUS a scris în titlu că Daniela Dolha candidează la Turda nu la Câmpia Turzii. Greṣeala s-a produs poate datorită faptului că se lucra în paralel la un număr mare de dosare.
Judecătoria Turda a decis că este vorba despre o eroare materială a BJ USR PLUS Cluj, iar vina nu este a Danielei Dolha. Dosarul întocmit de ea este corect, pentru Primăria Municipiului Câmpia Turzii.
În acest ”drept la replică” vrem să arătăm că Daniela Dolha nu este o „naivă” iar calităṭile ei sunt net superioare multora din clasa politică actuală. Iată ce spune Daniela Dolha.

Anunțul candidaturii mele, o femeie hotărâtă și cu mentalitate europeană la Primăria Municipiului Câmpia Turzii, cu crezul “Un oraș pentru toți. Nu pentru hoți!”, a turat motoarele mafiei politice locale împotriva mea. Și-a început să arunce cu bani presei ca să mă denigreze în speranța că mă intimidează și renunț la candidatură.
Nu lipsesc nici persoanele certate cu legea, care după cum vedeți se străduiesc să mă șicaneze, să mă provoace.
Toate acestea ne spun că lupta nu va fi ușoară și că vor folosi toate mijloacele murdare pentru a rămâne la „butoane”.
În același timp, am simțit din mesajele primite simpatia și sprijinul cetățenilor, iar unii și-au exprimat dorința de a afla mai multe despre mine, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Câmpia Turzii.
Eu, Daniela Dolha, sunt unul dintre locuitorii acestui oraș, un om responsabil, care crede în Dumnezeu și nu-mi este frică să spun lucrurilor pe nume: hoție și aroganță în Primărie, șpagă în spitale, locuri de muncă puține și slab plătite, tinerii noștri pleacă din oraș, familii amărâte, promisiuni mincinoase de la politicieni … zero fonduri europene pentru Spital, zero fonduri europene pe Dezvoltare Locală.
Sunt profesoară, am absolvit Facultatea de Litere-Teologie (UBB), ulterior m-am specializat în străinătate, la Universitatea din Alcalá de Henares (Madrid) în comunicare și relații publice. Acolo am activat o bună perioadă de timp. Ajutam românii în relația cu autoritățile spaniole, primărie, poliție, justiție, sănătate, centre școlare. Tocmai de aceea, cunosc foarte bine cum trebuie să funcționeze în mod eficient o administrație publică locală de nivel european.
În calitatea mea de colaborator la Catedra UNESCO din Tarragona, am participat la elaborarea de politici publice pentru românii din Spania. Astfel am descoperit situația tristă a copiilor români „uitați” în orfelinatele spaniole.
În situația asta există mii de copii abandonați de părinți și de țară.
În fapt, această situație există și în țară. De trei ani activez în calitate de profesor- voluntar la Centrul de Plasament din cadrul Mănăstirii Dumbrava (Unirea). Acolo, preotul Vasile ocrotește aproape 140 de copii abandonați de părinți fie la naștere în spitale, fie pentru că părinții lor au plecat în străinătate ori sunt bolnavi. Prin voluntariatul meu particip la creșterea și educația acestor copii care au atâta nevoie de noi.
Abandonul copiilor reflectă decadența societății românești și falimentul actualei clase politice.
În fiecare zi vedem prin oraș bunici care-și plimbă nepoții în timp ce părinții lor sunt la muncă în străinătate, familii sărace cu mulți copii care se străduiesc să supraviețuiască de pe-o zi pe alta, în timp ce politicienii locali sunt preocupați să-și ofere vacanțe de lux din taxele și impozitele noastre.
Toate acestea și multe altele m-au determinat să intru în lupta cu mafia politică cu care ne-am procopsit în fruntea orașului. Copiii noștri au nevoie de mai mult. De un viitor într-un oraș sănătos. Ori, un oraș sănătos este un oraș fără paraziți, fără minciună și fără hoție.
În proiectul meu de guvernare, primarul lucrează în slujba cetățeanului și-i dă socoteală pentru fiecare ban cheltuit din buget sau contract încheiat. Iar cetățeanul totdeauna va fi tratat cu respect și profesionalism.
Răspunsul pentru susținătorii mei este că nu au mafioții suficienți bani să plătească articole de presă denigratoare câtă energie am eu să lupt pentru binele orașului nostru.
Și nu, nu vom face alianță cu vreunul din vechile partide.

Daniela Dolha,

candidat al Alianței USR PLUS la Primăria Câmpia Turzii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button