InternaționalȘtirile 60m.RO

Nostalgia lui Viktor Orban la o sută de ani de la Trianon: „Maghiarii sunt campionii supravieţuirii pe scena istoriei europene”

La o sută de ani după Dictatul de la Trianon „suntem campionii supravieţuirii pe scena istoriei europene. Nicio naţiune din lume nu ar fi rezistat unei asemenea perioade de 100 de ani” – a declarat prim-ministrul Viktor Orbán cu ocazia inaugurării Sitului comemorativ al Solidarităţii din Budapesta, scrie MTI.

„După o sută de ani am înţeles că maghiarii nu îşi mai pot permite niciodată luxul de fi slabi” – a mai spus Viktor Orbán în cadrul discursului rostit la Situl comemorativ al Solidarităţii din piaţa Kossuth din Budapesta. Prim-ministrul a enunţat cele şapte legi ale politicii naţionale a Ungariei secolului 21: ţara va exista până când vor fi oameni care o iubesc; fiecare copil maghiar este un nou post de veghe; dreptatea contează prea puţin fără forţă; avuţia noastră este doar cea pe care o putem apăra; toate meciurile se termină doar în momentul victoriei; doar ţara are frontiere, nu şi naţiunea; niciun maghiar nu este singur pe această lume.

„Trebuie să înţelegem că Europa Centrală trebuie organizată de proprii ei locuitori. Dacă viaţa Europei Centrale va fi organizată de străini, aceasta va duce la dezbinare, la duşmănie şi la o situaţie de subordonare, în timp ce beneficiile resurselor şi ale muncii noastre, câştigurile rezultate din performanţele noastre spirituale de nivel mondial vor fi recoltate de alţii, care îşi vor mări puterea prin acest profit” – a mai spus Orban.

Back to top button