Ungaria îşi va înăspri regulile de trecere a frontierei de la 1 septembrie, în condiţiile în care numărul de noi contaminări este în creştere în ţările vecine, a anunţat vineri premierul ungar Viktor Orban la radioul de stat, informează Reuters.
„Când va începe noul an şcolar, nu vom mai putea menţine sistemul de trecere a frontierei care a funcţionat în timpul verii”, a spus Orban.
Conform actualelor reglementări, persoanele care se întorc în Ungaria din ţări cu rate de infectare mai mare trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, exceptând cazul când prezintă două teste negative pentru coronavirus.
Croaţia, o destinaţie de vacanţă populară printre unguri, se află pe „lista verde”, fără aplicarea de reguli speciale. Joi, în această ţară s-au înregistrat 255 de noi cazuri de contaminare, care au crescut numărul total de infectări la 7.329.
Viktor Orban nu a oferit detalii cu privire la noile restricţii.
Până vineri, Ungaria a raportat în total 5.046 de cazuri de coronavirus, dintre care 609 decese.
Naţionalistul Viktor Orban, aflat de peste un deceniu la putere în Ungaria, a mai spus că executivul pe care îl conduce va elabora până la mijlocul lunii viitoare un plan pe doi ani pentru redresarea economiei, după o scădere anuală mai gravă decât era de aşteptat a producţiei economice, de 13,6% în trimestrul doi.
Previziunile oficiale ale guvernului ungar continuă să estimeze la numai 3% contracţia economică pentru acest an. Cu toate acestea, ministrul ungar al finanţelor Minaly Varga a estimat luna trecută că economia ţării s-ar putea contracta cu circa 5%, dar aceasta a fost înainte de difuzarea datelor sumbre privind PIB-ul Ungariei din al doilea trimestru, notează Reuters.
Viktor Orban nu a făcut vineri noi estimări cu privire la perspectivele economice ale Ungariei.
Sursa: www.agerpres.ro
- ONU cere Rusiei şi Ucrainei să reia negocierile de pace, care se află într-un punct mortONU a îndemnat joi Rusia şi Ucraina să reia negocierile de pace, care se află într-un punct mort, în Turcia, bazându-se pe contactele avute pentru operaţiunile de evacuare de la Mariupol, relatează AFP. Operaţiunile de evacuare a civililor derulate în comun de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii şi ONU, dar şi predarea combatanţilor de la …
- Emmanuel Macron afirmă că vrea un ”aviz rapid” cu privire la cererea Republicii Moldova de aderare la UEPreşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că vrea ca Uniunea Europeană (UE) să dea un ”aviz rapid” cu privire la cererea Republicii Moldova de aderare la UE, după o întâlnire cu omologul său moldovean, Maia Sandu, la Paris, relatează Reuters. Preşedintele francez Emmanuel Macron a adăugat că riscul ca războiul dintre Ucraina şi Rusia să …
- Programul România analfabetă. Cum a ajuns bugetul educației la 2,4 % din PIB. „O să ajungem o țară la marginea istoriei”Guvernul a aprobat alocări de doar 2,4% din PIB pentru Educație în următorii 50 de ani, iar ăsta este un semnal de alarmă spun specialiștii din educație.În data de 4 mai, Guvernul a aprobat un document care prevede că de la 3,7%, cât a fost cheltuiala cu Educația în 2020, procentul va scădea la 2,4% …
- Moartea drepturilor omului sau noul „tratat pandemic”Ideea tratatului a devenit un proiect acceptat pentru un tratat internațional la 1 decembrie 2021, când 194 de membri ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au ajuns la un consens privind redactarea unui tratat care să întărească cooperarea între națiuni, în cazul unor viitoare pandemii (de unde și denumirea neoficială dar deja larg răspândită de …
- Turcia a informat NATO că se opune aderării Suediei și FinlandeiPreşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, joi, că a informat NATO cu privire la opoziția Turciei faţă de primirea Finlandei şi Suediei în alianța nord-atlantică. ”Noi le-am spus liderilor NATO că vom spune ‘nu’ cererilor Finlandei şi Suediei. Şi aceasta continuă să fie poziţia noastră”, a afirmat joi Erdogan la televiziunea de stat turcă …