Politică

USR şi PLUS au fuzionat! Momentan, noul partid se va numi USR, ulterior USRPLUS

Ciolos si Barna

Fuziunea dintre USR și PLUS a primit votul final din partea membrilor ambelor partide, reuniți în congres comun online. 84,65% dintre cei care şi-au exprimat opţiunile au votat în favoarea fuziunii. Noul partid se va numi USR până la viitorul congres la care i se va schimba numele în USRPLUS.
Membrii USR și PLUS, reuniți sâmbătă într-un congres comun, au aprobat cu o mare majoritate fuziunea prin absorbție a celor două partide. Noua formațiune urmează să se numească în acte USR până la viitorul congres ce va fi organizat după înregistrarea la Tribunal, când numele va fi schimbat în USRPLUS.
Dan Barna și Dacian Cioloș vor deveni copreședinți ai noului USR.
În favoarea fuziunii s-au înregistrat 2.222 de voturi din cele 2.625 valabil exprimate, iar împotrivă au votat 328 de membri USR și PLUS.
”În urma votului de azi, USR și PLUS au decis să fuzioneze. Este un rezultat istoric și este un pas istoric pentru ceea ce înseamnă USRPLUS și ceea ce va însemna USRPLUS pentru istoria politică a României în lunile și anii următori. Vă mulțumesc și vă felicit pe toți. Rezultatele sunt: din 2.625 de voturi exprimate, 2.222 sunt în favoarea fuziunii, sunt ”pentru”. Este un procent de 84,65%. 328 de voturi au fost ”împotrivă”, respectiv 12,5%, iar 75 de colegi s-au abținut, un procent de 2,86%. Deci, practic, cu 85%, membrii USR și PLUS au decis să meargă mai departe ca USRPLUS, ca un partid care va marca viitorul României în perioada următoare. Vă felicit! Vă mulțumesc!”, a anunțat președintele USR, Dan Barna, la finalul congresului comun.
Anterior, ambele formațiuni s-au reunit în congrese separate pentru aprobarea protocolului de fuziune, 76% dintre delegații USR și 83% dintre cei ai PLUS votând ”pentru”.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button