Politică

Liderul PSD Cluj: „PNL a ridicat traseismul politic la rang de valoare liberală”

Organizația PSD Cluj acuză PNL că recrutează masiv primari și consilieri locali social-democrați. Pesediștii spun că un asemenea nivel de traseism politic nu s-a mai văzut niciodată la Cluj, în ultimii 30 de ani.

„Asistăm la o transhumanță incredibilă: liberalii transferă ca la fotbal zeci de primari și sute de consilieri de la toate partidele în partidul lor. Au mai existat astfel de fenomene și în trecut, dar niciodată la o asemenea scară, PNL a ridicat traseismul politic la rang de valoare liberala”, declară Alexandru Cordoș, președinte interimar al PSD Cluj.

„După venirea la guvernare, PNL și-a dat seama că are nevoie de acești oameni”

Social-democrații clujeni susțin că una au promis și alta au făcut liderii PNL, odată ajunși la guvernare.

„Liderii PNL au susținut, în perioada 2016-2019, înainte de a ajunge la putere, că nu vor tolera astfel de practici, că ușile partidului vor fi închise pentru membrii PSD. De altfel, liberalii au atacat dur în ultimii ani aleșii locali social-democrați, acuzându-i de corupție și incompetență, promițând mereu că vor fi înlocuiți cu oameni noi, curați și pricepuți. După venirea la guvernare, PNL și-a dat seama că are nevoie de acești oameni, că nu sunt răi deloc și ar putea fi convertiți cu ușurință la liberalism. Iar carnetul de membru al PNL șterge automat orice suspiciune de corupție sau incompetență”, se mai arată în comunicatul transmis de PSD Cluj.

Ei amintesc de declarațiile făcute de importanți lideri PNL în cursul anului trecut, care spuneau că nu vor accepta aleși locali PSD în partid.

„Ferecaţi uşile PNL pentru orice ales local PSD. Nu aveţi ce să vorbiţi cu ei, zdrobiţi-i în alegeri, nu-i aduceţi în casă!” spunea Rareș Bogdan în 2019, după ce tocmai fusese ales prim-vicepreședinte al PNL.

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button