OpiniiPoliticăȘtirile 60m.RO

USR și PLUS au fuzionat în cadrul unui congres ce nu va fi recunoscut de instanță

USR și PLUS au fuzionat, încă specialiștii consideră că este puțin probabil ca vreun judecător din România să recunoască fuziunea datorită faptului că alegerea nu poate fi certificată conform legislației existente.

Astfel că, un congres desfășurat online trebuie să respecte totuși legea partidelor politice și statul partidelor. Astfel că o semnătură aplicată pe un document trebuie să fie certificată printr-un produs certificat, cum este semnătura electronică, ori acest lucru este puțin probabil să se fi întâmplat.

Indiferent de softul utilizat, acesta nu poate oferi o garanție judecătorului că el a fost corect utilizat, că reflectă realitatea și dorința celor prezenți.

Asta nu înseamnă că acest congres nu a fost unul de bun augur și că nu va produce consecințe, însă nu va putea judecătorul și procurorul ce se va pronunța asupra deciziei celor două partide cu privire la legalitatea actului de modificare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button