OpiniiPoliticăȘtirile 60m.RO

Partidul PLUS al lui Cioloș dispare: este înghițit de USR

Partidul condus de Dacian Cioloș va dispărea în cadrul unui congres online: PLUS va fi înghițit de fratele mai mare: USR.

[poll id=”7″]

Acest lucru se va face în cadrul unui congres online ce va avea loc sâmbătă. Nu este clar cât de legal va putea fi acest congres online și dacă această modalitate de schimbare este prevăzută în statutul celor două partide.

Instanțele de judecată vor analiza și procurorul poate emite sau nu contestații cu privire la acest lucru.

Dar dincolo de acest lucru o chestiune este clară: PLUS se dizolvă, nu va mai exista.

În realitate nici nu a existat vreodată. Partidul lui Cioloș era unul destructurat, fără lideri și cu un președinte mai interesat de funcția caldă de la Bruxellea decât de organizarea internă.

PLUS nu a participat real la nici un ciclu electoral, fiind permament tractat la paritate de către USR. În realitate partidul lui Dacian Cioloș doar a mâncat din pozițiile și punctele lui Dan Barna, omul ce a preluat dubios USR de la Nicușor Dan(mazilit de gruparea Barna într-un candidat aparent independent pentru București).

Nu este nici o fuziune: PLUS nu are candidați la alegerile locale, liste complete pentru primari și consilii locale nici pentru 10% din localitățile din România. Asta înseamnă că cele mai bine condiții ar fi reușit un dezastruos 2%, cifre care oricum ar fi dizolvat partidul.

Dar mulți dintre membri nu se simt comozi în USR, partid de care au fugit și unde nu au poziții importante. USR este un partid mult prea de stânga, de extremă europeană antinațională. Orice discura în afara celui dat de aripa Barna înseamnă la revedere din partid.

Back to top button