Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Rusia nu este recunoscut de țara noastră
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că „nu există nicio validare externă pentru vaccinul anti-COVID” anunţat de Rusia, în acest moment neexistând un vaccin anti-COVID aprobat în Uniunea Europeană.
„România este parte din UE şi încheie precontracte cu entităţi din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menţionat”, a declarat şeful statului, potrivit Digi24.
Anunţul şefului statului a fost făcut în contextul în care Rusia a anunţat marţi că a înregistrat primul vaccin anti-COVID, veste care a ridicat multe semne de întrebare în rândul comunităţii experţilor internaţionali din Sănătate.
„Este important pentru români să ştie că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19. România este parte din acest efort şi s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccin aprobat în UE”, a declarat Klaus Iohannis.
Marţi, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID, afirmând că printre cei deja imunizaţi se află şi una dintre fiicele sale. Săptămâna trecută, presa de la Moscova spunea că autorităţile pregătesc vaccinarea în masă a populaţiei, după ce testele clinice s-au încheiat.
Medicii şi profesorii vor fi primii imunizaţi, chiar din această lună. Este vorba despre acelaşi vaccin la care o ştire recentă susţinea că elita rusească – oameni de afaceri şi politicieni – ar fi avut acces încă din luna aprilie, din faza experimentală.
- 64% dintre români consideră că nu trebuie trimise arme şi muniţie în UcrainaRomânia trebuie să ajute în continuate refugiaţii din Ucraina cred 64% dintre participanţii la un sondaj realizat de Avangarde. Când vine vorba, însă, de ajutorarea Ucrainei cu arme şi muniţie, 64% dintre respondenţi cred că România nu ar trebui să sprijine militar Ucraina. 64% dintre participanţii la un sondaj Avangarde, realizat în martie, au răspuns …
- Europa Liberă: Controlul politic asupra presei din România, menționat în raportul Departamentului de Stat al SUAFinanțarea masivă a presei de către principalele partide politice din România este menționat de Departamentul de Stat al SUA în raportul privind respectarea drepturilor omului din 2022. Departamentul de stat citează Europa Liberă la capitolul privind cenzura presei și controlul asupra jurnaliștilor. Oficialii americani exemplifică situația celor mai importante partide ale țării, PSD și PNL, …
- Moţiunile de cenzură împotriva guvernului Franţei au picat. Reforma pensiilor merge înainteAdunarea Naţională din Franţa a respins luni seară cele două moţiuni de cenzură depuse împotriva guvernului francez pentru proiectul său de reformă a pensiilor, care a generat proteste masive în toată ţara, informează Agerpres. Prima moţiune, cea care era cotată cu cele mai multe şanse de a fi adoptată, a întrunit 278 de voturi din …
- Comisia Europeană anunță un an agricol prost din cauza seceteiEuropa se îndreaptă anul acesta către o secetă comparabilă cu cea din vara anului 2022, iar ploile din săptămânile următoare vor fi cruciale pentru determinarea impactului iernii excepţional de calde şi uscate care s-a încheiat, a avertizat luni într-un raport Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene, transmite agenţia EFE. Condiţiile generale de secetă …
- Cum vrea OMV să fenteze taxa de solidaritate: Reduce considerabil profitul impozitabilCea mai importantă companie de petrol și gaze autohtonă, OMV Petrom, ar putea să nu achite contribuția de solidaritate nici pentru anul fiscal 2023 sau să plătească o sumă modică, chiar dacă veniturile din upstream și rafinare vor depăși 75% din cifra de afaceri. Motivul: compania anticipează o reducere considerabilă a profitului impozabil, acesta coborând …