Știrile 60m.RO

Mesaj dur al ministrului sanatatii, Nelu Tataru: S-ar putea depăși 2800 de cazuri pe zi, dacă nu va fi stopată transmiterea virusului! | Stirea de Iasi

Scenariul în care România ar ajunge la peste 2.800 de cazuri de coronavirus pe zi, făcut de Institutul de Sănătate Publică, a fost confirmat și de Ministrul Sănătății. Nelu Tătaru spune că s-ar putea chiar depăși acel număr, dacă nu va fi stopată transmiterea virusului.
Ministrul Sănătății confirmă, astfel, bilanțul prognozat de INSP pentru luna septembrie, potrivit căruia cazurile se vor apropia de 3.000 pe zi. Mai mult, Nelu Tătaru a punctat că „pandemia nu se tranșează în spital” și că medicii ajung la saturație, motiv pentru care este nevoie ca fiecare să respecte măsurile impuse de autorități.
Nelu Tătaru: Fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală
„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectă niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Digi24.ro.
„Pandemia nu se tranșează în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a adăugat ministrul.
INSP, scenariu sumbru pentru luna septembrie: 2.800 de cazuri pe zi
O prognoză făcută de specialiștii în sănătate publică arată o evoluție sumbră a epidemiei de coronavirus,

 » Citești între articolul pe www.StireaDeIasi.RO

Back to top button