Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Corjova, un sat din Rep. Moldova modernizat cu ajutorul României

În ultimii ani, au fost încheiate 15 acorduri de înfrățire între Corjova (raionul Criuleni) și alte localități din mai multe județe ale României. Colaborările au început să dea roade, astfel că satul are acum un apeduct funcțional, stație de epurare și rețele de canalizare în toată localitatea.

Lucrările de proiectare și construcție a stației de epurare și a rețelelor de canalizare au fost demarate de către autoritatea publică locală încă în anul 2008, iar majoritatea banilor pentru implementarea proiectului au venit timp de zece ani de la Fondul Ecologic.

Primăria Corjova a mai avut o altă colaborare frumoasă cu primăria Sântimbru de lângă Alba Iulia. Sântimbrenii le-au acordat recent corjovenilor 50 de mii de lei românești pentru reparația unei porțiuni de drum din sat. Pentru a continua reparația drumului respectiv, primarul Ojog a apelat din nou la frații din România.

„Programul acesta „Drumuri Bune” prevăd bani numai pentru vreo 400 de metri de drum. Noi avem în localitate 40 de kilometri de drum. Am discutat cu colegii din comuna Miroslava din Iași despre un ajutor de 125 de mii de roni să finisăm drumul început cu banii din Sântimbru, dar am primit recent scrisoare că nu sunt bani, consilierii locali nu ne-au aprobat cererea. Vom începe negocieri și cu alte localități înfrățite”, spune optimist primarul de Corjova.

Back to top button