Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Studenții basarabeni solicită deschiderea mai multor secții de votare pentru prezidențialele din R. Moldova

Studenții basarabeni din mai multe orașe din România au expediat demersuri în adresa Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, solicitând deschiderea secțiilor de votare pentru a oferi tinerilor posibilitatea de a-și exercita dreptul la vot în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie 2020.

În solicitarea expediată în adresa CEC, Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța atrage atenția că în județ locuiesc sute de cetățeni ai Republica Moldova, printre care 277 de studenți. În acest sens, se solicită deschiderea a unei secții de votare în incinta Universității „Ovidius”, scrie deschide.md.

Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov, la fel, au cerut deschiderea a unei secții de votare în incinta Casei de Cultură a Studenților. Potrivit datelor prezentate, în județul Brașov locuiesc aproximativ 400 de studenți și elevi din R. Moldova.

La fel, secții de votare sunt solicitate în Cluj-Napoca (800 studenți din R. Moldova), Craiova, Petroșani, Târgu Jiu și Pitești (circa 1000 studenți), Iași (în jur de 5000 de studenți și elevi), Sibiu (circa 200 studenți), Timișoara.

Back to top button