Internațional

A câștigat peste 120.000 de euro în instanță după ce a fost dat afară pentru că a creat o memă cu Hitler

Un angajat al firmei BP din Australia a câștigat în instanță 200.000 de dolari australieni (circa 122.000 de euro), după ce a fost dat afară de la serviciu pentru că a creat o parodie video la adresa companiei sale folosindu-se de una dintre cele mai cunoscute meme de pe internet despre Adolf Hitler, inspirate dintr-o scenă devenită celebră din filmul „Untergang”/„Ultimele zile ale lui Hitler” (2004), informează BBC.

Parodia postată de angajatul rafinăriei a fost publicată pe un grup de Facebook. Australianul a fost dat afară pentru publicarea materialului considerat drept „extrem de ofensator și nepotrivit”.

După doi ani petrecuți în instanțe, angajatul a avut, în cele din urmă, câștig de cauză. O curte federală a decis că respectiva memă nu poate fi luată în serios și nu poate fi interpretată în sensul că managerii BP ar fi niște „naziști”, prin urmare, angajatul a fost pe nedrept dat afară și se poate reîntoarce la locul de muncă.

În plus, instanța a decis acordarea unor despăgubiri de 200.000 de dolari ausralieni care să acopere întreaga perioadă de doi ani de când angajatul a fost dat afară de la rafinărie.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button