OpiniiPoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Partidele politice primesc subvenție 600 000 lei zilnic. PSD, PNL și USR sunt lideri

Autoritatea electorală permanentă anunță că partidele politice parlamentare din România primesc în fiecare zi peste 600 000 de lei, adică peste 100 000 de euro.

Banii sunt utilizați de partide după bunul plac, de multe ori curtea de conturi verifică și constată că partidele sunt excrocate de cei care ar trebui să îi reprezinte pe cetățeni iar banii sunt sustrași sub diverse forme.

În acest timp românii nu primesc alocația dublată pentru cei mici iar politicienii susțin că nu sunt bani pentru acest lucru… Dar sunt bani pentru partide și pentru pensii speciale.

Legislația din România a fost modificată astfel încât partidele politice să primească finanțare de la stat. Situația este hilară în condițiile în care singura preocupare a politicienului român este masacrarea banului public.

Sunt trei partide care primes peste 90% din această sumă: PSD, PNL și USR, exact în ordinea menționată mai sus.

Atunci când legea a fost votată partidele politice au promis că vor fura mai puțin și că erau obligate să acapareze banul public ca să finanțeze partidele politice din care făceau parte. Dar iată că au primit banii, deci un fel de taxă de protecție plătită de români, dar furtul banului public continuă nestingherit.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button