Politică

Ovidiu Flori, vedeta week-end-ului pre-electoral. PNL: USR și ALDE fac jocul PSD la Ișalnița

Ex – primarul PSD din Ișalnița, candidat pentru un nou mandat, a fost răsfățatul PNL Dolj în acest week-end, liberalii dedicându-i două comunicate de presă, plus o contestație și o acțiune în instanță.
Inițial, PNL Dolj a anunțat, pe 7 august, că va contesta la birourile electorale locale candidaturile a nu mai puțin de șase candidați PSD la funcția de primar, toți beneficiari ai unor decizii de incompatibilitate din partea ANI.
„Partidul Național Liberal Filiala Dolj a redactat și urmează să depună, la Birourile Electorale de Circumscripție, contestații împotriva a 6 persoane care doresc să-și depună candidaturi de primar din partea Partidului Social Democrat, la alegerile din data de 27.09.2020, având interdicții de a candida din cauze de incompatibilitate / conflict de interese, statuate prin hotărâri definitive ale Înaltei Curți de Casație și Justiție:

Adam Atanasie – fost primar al comunei Goiești, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 788/12.02.2020;
Dică Dan Viorel – fost primar al comunei Pielești, incompatibil, potrivit deciziei ICCJ 4729/15.10.2019
Dincă Dumitru – fost primar al comunei Drăgotești, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1709/28.03.2019;
Flori Ovidiu Aurelian – fost primar al comunei Ișalnița, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 2632/18.06.2018;
Giurcă Eugen – fost primar al comunei Sălcuța, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1652/27.03.2019;
Vintilă Marin – fost primar al comunei Poiana Mare, aflat în conflict de interese, potrivit Deciziei ICCJ 6340/11.12.2019.

Având în vedere această stare de fapt, atragem atenția Partidului Social Democrat să respecte deciziile de incompatibilitate/ conflict de interese rămase definitive prin hotărârile judecătorești ale ICCJ și să nu susțină candidați aflați în contradicție cu prevederile legale.
Anexăm adresa Prefecturii Dolj nr 8934 din 07.08.2020 și înscrisurile de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate.
        Ștefan Stoica
 Președinte PNL Dolj”

Ulterior, liberalii doljeni au revenit cu un nou anunț,

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button