Politică

Roxana Mînzatu, deputat PSD Brașov: Guvernul liberal insistă să-și demonstreze incompetența în domeniul Educației Naționale!

Deputatul PSD Brașov, Roxana Mînzatu, reacționează vehement la ultima ispravă a Ministerului Educației care nu le va da profesorilor niciuna din cele 250.000 de tablete pe care urmează să le achiziționeze deși anterior reprezentanții ministerului afirmaseră că o parte a dispozitivelor electronice vor ajunge și la dascăli.

“Deși pe 15 iulie Ministrul Educației anunța cu fast că va achiziționa 250.000 de tablete care vor ajunge la elevi și dascăli defavorizați, 5 zile mai târziu, pe 20 iulie, prin ordinul de ministru 4.738/2020 s-a luat decizia ca niciuna dintre aceste tablete să nu ajungă la profesori. O măsură care denotă o incompetența guvernanților pentru că, pe de o parte, îi discriminează pe profesorii care nu vor avea sprijin pentru a preda iar, pe de altă parte, îi afectează pe elevii cărora nu va avea cine să le predea, efectiv”, a declarat Roxana Mînzatu.
În plus, subliniază deputatul PSD, prin același ordin, vor primi tablete elevii care nu dețin personal sau în familie niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet în contextul în care aproape toate telefoanele mobile din ziua de astăzi vin cu o conexiune la internet.

“Dacă nu era suficient faptul că profesorii defavorizați nu primesc tablete pentru a le preda elevilor am văzut că în ordinul de ministru este cuprinsă o condiție absolut aberantă. Vor primi aceste tablete doar elevii care nu dețin personal sau în familie nici un dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Toate acestea în condițiile în care orice telefon din ziua de astăzi, sub o formă sau alta, are conexiune la internet. Mai mult decât atât, decizia legată de distribuirea efectivă a tabletelor va fi luată de un Comitet condus de Raluca Turcan pe care nu o recomandă nimic în acest sens. Guvernul continuă să calce în picioare legi adoptate în Parlament și mă refer,

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button