InternaționalȘtirile 60m.RO

Lukașenko a câștigat… din nou

Belarusul este aproape cea mai săracă țară din Europa, mai are în față doar Republica Moldova. Vorbim de un stat tampon fără o identitate proprie puternică, pusă la dispoziția Federației Ruse.

Lukașenko conduce țara cu mână de fier de la caderea URSS iar astăzi i s-a confirmat un nou mandat.

Belarușii nu votează bunăstarea ci pentru că nu există o alternativă reală, cum ridică cineva capul este strivit de procuratură și serviciile secrete.

Peste 80% dintre belaruși l-au ales din nou președinte și asistăm la continuarea ultimei dictaturi a Europei, un stat de care nimeni nu este interesat și nimeni nu are interesul ca lucrurile să meargă.

Spre deosebire de România care avea petrol, gaze, păduri, pământuri fertile, acces la Dunăre și la Marea Neagră, adică bunuri de capturat, Belarusul nu are decât o conductă de gaz care îi străbate teritoriul. Așa că nimeni nu este interesat de democrație , drepturi, arme de distrugere în masă și alte pretexte sub care se înlătură regimurile nefavorabile.

Să închidă Lukașenko conducta de gaz ce alimentează nordul Europei și să vedeți atunci cum dispare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button