JUSTIȚIEPolitică

Băsescu: sute de mascaţi echipaţi de război au fost puşi să participle inutil la priveghiul interlopului

Europarlamentarul Traian Băsescu critică atitudinea poliției române făcută preș de Marcel Vela:

„Internele nu sunt instituţie de spectacol!
Avid de imagine cu orice preţ, Ministrul de Interne, numitul Marcel Vela, proaspăt adus de la primăria Caransebeş confundă poliţia comunitară cu Poliţia Naţională.
Ajuns la Bucureşti Marcel Velaa a pus în mişcare resursele Poliţiei Naţionale şi ale Jandarmeriei crezând că asta îl ajută la repararea imaginii şifonate de eşecul pierderii controlului pandemiei de COVID – 19.
Elicoptere, poliţie şi jandarmerie călare, sute de mascaţi echipaţi de război au fost puşi să participle inutil la priveghiul interlopului înjunghiat pentru cămătărie.
Din păcate, chestorii şi generalii de la Interne n-au avut puterea să-i spună lui Vela că Ministerul de Interne nu este instituţie de spectacol nici pentru interlopi şi nici pentru populaţie.
Erau suficienţi câţiva ofiţeri de poliţie introduşi în mulţime şi pe lângă cei apropiaţi mortului pentru a sesiza imediat orice risc.
S-ar fi evitat umilirea poliţiei şi a jandarmeriei puse să participe îndure cu stoicism priveghiul unui interlop.
În regia lui Marcel Vela, moartea uni interlop a devenit eveniment national.
Oare de unde atâta tupeu la un vremelnic ministru?
PS – Vreau să cred că în seara aceasta nu va ieşi Marcel Vela îmbrăcat în „jacă” de aviator să ne spună că a avut informaţii că urma să fie o cuţităreală generală, drept pentru care a mobilizat puhoi de jandarmi, poliţişti şi mascaţi.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button