Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Turismul din Rep. Moldova, grav afectat de pandemie

Turismul din Rep. Moldova a fost grav afectat de pandemie. Doina Nistor, directorul Proiectului de Competitivitate din R. Moldova, a menţionat că sectorul turismului se află astăzi în faţa unei provocări şi are nevoie de o relansare.

Pierderile înregistrate în condiţiile pandemiei sunt mari. O estimare arată că scăderile de vânzări în turism sunt între 65% şi 85%, iar pierderile sunt estimate la circa 350 de milioane de dolari. În opinia Doinei Nistor, în actualele condiţii contează securizarea investiţiilor deja făcute, de exemplu în pensiuni rurale, vinării, ca niciuna din aceste afaceri să dea faliment.

„Vrem să aducem oferta turistică în spaţiu digital. Avem 18 website-uri pe care le dezvoltăm pentru pensiunile rurale. Integrăm pluginuri care ţin de rezervările online. Turistul acum este leneş, el vrea să facă un search online şi să facă o rezervare directă la pensiuni şi nu mai vrea să meargă prin site-uri suplimentare, care fac rezervări”, mai explică Nistor.

Directorul Proiectului de Competitivitate din R. Moldova a mai adăugat că prioritar este redeschiderea turismului în condiţii sigure.

Back to top button