Politică

Guvernul se pregătește pentru un aflux masiv de refugiați din Ucraina: cumpără tabere pentru refugiaţi de sute de milioane de lei

Statul român se pregăteşte pentru eventualitatea ca războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei să ducă la creşterea numărului de refugiaţi proveniţi din ţara vecină şi vrea să achiziţioneze cu sute de milioane de lei corturi pentru cazarea lor şi elemente de echipare a acestora, printr-un acord-cadru cu durata de 2 ani, relatează Profit.ro.

 ″În contextul conflictului armat din Ucraina, precum şi al pericolului unui accident nuclear produs la centrala atomică de la Zaporojie, este posibil un aflux de cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din aceste zone. Pentru intervenţia operativă în vederea protecţiei populaţiei refugiate, se impune achiziţionarea unui pachet de campare pentru intervenţii operative (…)″, se arată într-un document al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS) din subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Astfel, instituţia a demarat o licitaţie pentru a cumpăra mii de corturi şi sute de mii paturi, saltele, pături, cearşafuri, saci de dormit şi alte articole de acest tip (cantităţi maxime).

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button