InternaționalȘtirile 60m.RO

Autoritățile chineze au închis un sat din Mongolia din cauza unui caz de ciumă bubonică

Autoritățile din regiunea chineză Mongolia Interioară au sigilat un sat după ce un locuitor de acolo a murit din cauza ciumei bubonice, o boală veche de secole responsabilă de cea mai mortală pandemie din istoria umanității.

Decesul a fost raportat autorităților de sănătate din orașul Baotou.

Victima a fost confirmată joi, un pacient cu ciumă bubonică, a declarat Comisia municipală de sănătate din Baotou într-o declarație pe site-ul său.

Pacientul a murit din cauza unei defecțiuni a sistemului circulator, potrivit declarației. Nu este menționat cum s-a infectat pacientul cu ciumă.

Pentru a opri răspândirea bolii, autoritățile au închis satul Suji Xincun, unde locuia pacientul mort și au ordonat dezinfectarea zilnică a locuințelor.

Toți sătenii au testați până acum au primit rezultate negative pentru boală, se arată în comunicat.

Nouă contacte strânse și 26 de contacte secundare ale pacientului au fost puse în carantină și au fost testate negativ, a spus comisia.

Damao Banner, districtul în care se află satul, a fost pus în alertă de nivelul 3 pentru prevenirea ciumei, al doilea cel mai scăzut dintr-un sistem cu patru niveluri, până la sfârșitul anului.

Acesta este al doilea caz – și primul deces – din cauza ciumei bubonice în China, confirmat anul acesta. Cazul anterior a fost descoperit în iulie în Bayannur, un alt oraș din Mongolia Interioară, ceea ce a dus la emiterea unei alte alerte de nivel 3 și la închiderea mai multor puncte turistice.

Ciuma, cauzată de bacterii și transmisă prin mușcături de purici și animale infectate, a ucis aproximativ 50 de milioane de oameni în Europa în timpul pandemiei din Evul Mediu.

Ciuma bubonică, care este una dintre cele trei forme ale ciumei, provoacă ganglioni dureroși, umflați, precum și febră, frisoane și tuse.

Apariția antibioticelor, care pot trata cele mai multe infecții dacă sunt descoperite suficient de devreme, au ajutat la stoparea focarelor de ciumă, prevenind tipul de răspândire rapidă ca cea din Europa din Evul Mediu.

Boala, însă nu a fost eliminată în întregime – și a avut o revenire recentă, ceea ce a condus Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să o catalogheze drept o boală re-emergentă.

Back to top button