PoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Iohannis: copiii vor merge fizic la școală

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat miercuri că elevii vor merge fizic la școală în anul următor și se pot stabili alte scenarii în funcție de numărul de cazuri pe fiecare localitate:

„Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar.

Majoritatea elevilor va merge efectiv, fizic, la școală, însă pentru a ține cont de impactul pandemiei au fost elaborate 3 scenarii, în funcție de numărul de bolnavi dintr-o localitate și de alte criterii obiective.

În scenariul verde, care presupune risc mic, când există mai puțin de un caz la mia de locuitori detectat zilnic în ultimele 14 zile, cursurile se vor desfășura fizic la școală, cu măsuri adecvate de protecție.

În scenariul galben, de risc mediu, cu 1-3 cazuri confirmate la mia de locuitori medie zilnică în ultimele 14 zile, cursurile se vor ține în format mixt, atât fizic, cât și online, având prioritate preşcolarii, elevii din ciclul primar şi din clasele a VIII-a şi a XII-a.

Scenariul roșu, de risc mare, cu peste 3 cazuri confirmate media zilnică la mia de locuitori, este acela în care școala se poate închide în urma analizei realizate la nivel județean și se vor face exclusiv cursuri online.

Decizia privind scenariul care va fi aplicat se va lua pentru fiecare școală în parte la nivel județean.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button