InternaționalȘtirile 60m.RO

Deutsche Bank a transmis documentele financiare ale lui Trump procurorilor din New York

Procurorul din New York, care a luptat, fără succes până acum, pentru a obține declarațiile fiscale ale președintelui SUA Donald Trump, a avut mai mult noroc anul trecut, obținând de la o bancă înregistrările financiare ale președintelui.

Cyrus R. Vance, biroul procurorului districtului Manhattan, a trimis anul trecut o citație la Deutsche Bank, ca parte a investigației sale în relațiile de afaceri ale lui Trump, a raportat miercuri New York Times, citând patru persoane familiarizate cu ancheta.

Banca a răspuns citației, transmițând înregistrările, inclusiv declarații financiare pe care Trump le-a dat băncii atunci când împrumuta bani.

Biroul lui Vance a refuzat să comenteze. Avocații lui Trump și ai Deutsche Bank nu au răspuns imediat la cererile de comentarii.

Procurorul din Manhattan, care este un democrat, s-a numărat printre mai multe autorități din New York, care au lansat investigații anul trecut, după ce fostul avocat personal al lui Trump, Michael Cohen, a declarat congresului că președintele are o practică de a induce în eroare a asociațiilor de afaceri și funcționarilor fiscali cu privire la valoarea activelor sale.

Vance nu a dezvăluit detalii despre caz, dar avocații săi au declarat săptămâna aceasta unui judecător federal că a fost o „investigație financiară complexă” care a urmat acuzelor publice despre „o conduită criminală extinsă și prelungită la Organizația Trump”.

Ca parte a anchetei, Vance le-a cerut contabililor lui Trump să-i înmâneze registrele sale fiscale personale și corporative de peste opt ani. Firma de contabilitate încă nu s-a conformat, întrucât Trump și Vance s-au luptat în instanță pentru validitatea citației.

Alți anchetatori au solicitat înregistrări de la Deutsche Bank, care a fost una dintre puținele bănci dispuse să acorde credite lui Trump după o serie de falimente corporative începând de la începutul anilor ’90.

Două comisii ale congresului, ambele controlate de democrați, au solicitat bancii documente legate de Trump, care a dat în judecată comisiile pentru a bloca eliberarea lor.

Procurorul general din New York, Letitia James, de asemenea un democrat, a solicitat, de asemenea, bancii înregistrările legate de Trump anul trecut, după mărturia lui Cohen.

Trump a spus că investigațiile sunt toate motivate politic. La începutul acestei săptămâni, el a numit investigația lui Vance „o continuare a vânătorii de vrăjitoare”.

Back to top button