Internațional

Arestări în Belarus înaintea scrutinului prezidenţial

Serviciile secrete din Belarus au arestat mai mulţi cetăţeni americani în cadrul eforturilor de menţinere a securităţii înaintea scrutinului prezidenţial, a anunţat joi preşedintele Aleksandr Lukaşenko, potrivit agenţiei de presă Reuters.

„Au fost arestate unele persoane care au paşapoarte americane, căsătorite cu americani, care lucrează în Departamentul de Stat”, a afirmat Aleksandr Lukaşenko.

Liderul autoritarist de la Minsk, contestat puternic înaintea scrutinului prezidenţial, nu a oferit detalii despre motivele arestărilor.

Ambasada SUA din Minsk nu a făcut niciun comentariu pe aceată temă.

Potrivit organizaţiilor pentru apărarea drepurilor omului, autorităţile din Belarus au arestat peste 1.300 de persoane înaintea scrutinului prezidenţial de duminică. Printre suspecţii arestaţi se numără zeci de agenţi ai unei firme de securitate din Rusia.
Administraţia Vladimir Putin a cerut eliberarea imediată a cetăţenilor ruşi. „Vina cetăţenilor ruşi deţinuţi în Belarus nu este susţinută de nicio dovadă. Trebuie să revină în Rusia”, a declarat joi Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova.

Back to top button