Știrile 60m.RO

Răfuială politică după răfuiala interlopilor

Președintele Klaus Iohannis a declarat că răfuielile dintre clanurile interlopilor din ultima perioadă sunt rezultatul încercărilor guvernării PSD de „a pune cizma pe gâtul Justiției”, iar „asta se vede acum pe străzi”.

„Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare, dar în același timp putem să vedem că există o preocupare serioasă și intensă și la Interne, și la marile parchete, și la Ministerul Justiției. Însă trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt – nu se poate repara de pe o săptrămână pe alta ce s-a stricat în 30 de ani. Sau dacă vreți să fiu mult mai concret și mai acid politic, să ne amintim cu tristețe de cei trei ani de guvernare PSD în care PSD a încercat cu toată forța să distrugă legile Justiției, să pună cizma pe gâtul Justiția din România, să-i apere pe penali în detrimentul aomenilor cinstiți. Asta se vede acum pe străzi”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre răfuielile dintre clanurile mafiote.

El a mai spus că, deși actualul guvern vrea să ia măsuri, dar când acestea ajung în Parlament, există „aceeași majoritate pesedistă care încă se opune la reformele necesare în domeniul Justiție”.

„Asta nu ne face să ne oprim. Vom merge mai departe și vom găsi soluțiile care se cuvin, pentru ca infractorii să meargă la pușcărie, iar oamenii cinstiți să fie apărați, nu invers, cum din păcate am avut tendința în anii de guvernare pesedistă”, a mai spus șeful statului.

Back to top button