JUSTIȚIEȘtirile 60m.RO

Percheziții la contrabandiștii de țigări

Miercuri, procurorii DIICOT şi ofițerii de poliție de la Poliția Capitalei, au efectuat 37 de percheziții domiciliare pentru destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Perchezițiile au fost efectuate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Constanţa.

În zona Piaţa Reşita din Bucureşti, Sectorul 4, potrivit anchetatorilor, activează două grupări infracţionale, al căror nucleu este reprezentat de doi fraţi, care au ca principală preocupare comercializarea de ţigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova, introduse nelegal pe teritoriul României cu sprijinul unor cetăţeni moldoveni şi deţinute cu încălcarea dispoziţiilor legale.

„Activităţile de comercializare a ţigărilor provenite din contrabandă sunt desfăşurate în două ‘puncte de desfacere’, poziţionate strategic la extremităţile Pieţei Reşiţa. Astfel, unul dintre ei coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară la o garsonieră pe care o deţine la parterul unui bloc din apropierea pieţei, acesta fiind sprijinit de alte persoane, care, în momentul în care în zonă îşi fac apariţia organele de poliţie, îl anunţă pentru a închide fereastra”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Celălalt lider coordonează comercializarea țigărilor de contrabandă într-un spaţiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piaţa Reşiţa, în care funcţionează aparent un amanet.

„Şi la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoanele menţionate mai sus se află în interiorul amanetului şi vinde ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stau afară în stradă şi abordează potenţialii clienţi, pe care îi îndrumă să cumpere ţigări”, arată sursa citată de agerpres.ro.

Cei aflați de regulă în fața amanetului îl anunță pe cel aflat în interiorul amanetului, despre eventuala prezenţă în zonă a organelor de poliţie.

Activitatea de comercializare a ţigaretelor se desfăşoară şi aici după un program strict, începând cu ora 8,00 şi până în jurul orei 19,00, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienţi pe zi, iar preţul unui pachet de ţigarete este de aproximativ 10 lei.

26 de persoane vor fi aduse la audieri la DIICOT.

Back to top button