InternaționalȘtirile 60m.RO

Un echipaj SMURD din Iași a salvat o viață în Republica Moldova

Un echipaj aeromedical SMURD din Iași a salvat încă o viață în Republica Moldova. Este vorba despre un pompier din Cahul care a avut nevoie de îngrijiri medicale la câteva ore după o intervenție la stingerea unui incendiu, potrivit TVR Moldova.

Bărbatul de 44 de ani a fost internat vineri la spitalul din Cahul. Pentru că starea de sănătate i s-a agravat, medicii au decis să ceară ajutorul unui elicopter SMURD din România, pentru a-l transporta la Chişinau, la Institutul de Medicină Urgentă.

Pe parcursul zborului, bărbatul a fost monitorizat de un medic de la Iași care, în luna mai, a luptat cot la cot cu doctorii basarabeni împotriva pandemiei de coronavirus. Loredana Giorgiana Matei a fost parte a misiunii umanitare desfăşurată timp de 2 săptămâni în Republica Moldova.

„M-am întors cu drag în Republica Moldova de unde am plecat pe 15 mai împreună cu colegii mei în misiunea umanitară care s-a desfăușat pe teritoriul R. Moldova și am așteptat această misiune să mă întorc aici”, a declarat medicul Matei, pentru sursa citată.

De la începutul anului, aceasta este a zecea intervenție aeromedicală transfrontalieră SMURD, serviciu oferit cetățenilor Republicii Moldova de Guvernul de la București absolut gratuit.

Back to top button