EconomiePrima PaginăȘtirile 60m.RO

Proiectele de infrastructură mare vor fi tranferate către autoritățile locale

Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, a anunțat că Guvernul a aprobat joi, o ordonanță de urgență care va permite transferul proiectelor de infrastructură rutieră şi feroviară de interes național de la autorităţile centrale la nivelul autorităţilor locale.

Propunerea a venit din partea Ministerului Fondurilor Europene.

„Este o soluţie aşteptată, cerută de foarte mult timp de către autorităţile locale care asistau neputincioase la modul în care unele rute de transport cu trafic intens, pur şi simplu, aglomerau comunităţile locale, aglomerau infrastructura de transport local la nivelul unor localităţi, fără a putea interveni pentru modernizarea, extinderea sau reabilitarea acestor infrastructuri”, a transmis Ionel Dancă fiind citat de hotnews.ro.

Noul mecanism va rezolva o problemă majoră a Programului Operațional Infrastructură Mare.

Prin acestă ordonanță drumurile sau centurile ocolitoare care nu sunt în grafic de execuție la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), vor putea fi transferate către autoritățile locale.

Potrivit actului normativ proiectele de cercetare vor avea posibilitatea de a fi finanțate cu până la 75% pentru achiziția de echipamente, în primul an al derulării proiectului.

Back to top button